Af - 19/09-13 11:27

Eksperter: Det skal koste penge at gå i bankenEksperter: Det skal koste penge at gå i banken

Det vil skabe mere sikkerhed på finansmarkedet, hvis vi eksempelvis betaler 500 kroner i timen for at få rådgivning i banken, lyder forslaget fra to eksperter.

storybild

Du skal punge ud for rådgivning i banken, mener to eksperter. Så tjener banken nemlig penge på at rådgive dig og er ikke presset til at sælge dig deres produkter, vurderer de. (Billede: Polfoto/Carsten Andreasen/arkiv)

Det bør koste penge, når du sidder og sveder med hænderne knuget om et plastikkrus med kaffe hos bankrådgiveren for at tale om et eventuelt huslån.

Hvis det eksempelvis kostede 500 eller 1.000 kroner i timen, ville rådgiveren ikke føle sig presset til at lokke kunder i fordærv. Og det vil komme alle til gode.

LÆS OGSÅ: Bankbosser får gyldne håndtryk for 140 millioner

Sådan lyder anbefalingen til politikerne fra professorerne Anders Grosen fra Aarhus Universitet og Finn Østrup fra Copenhagen Business School.

»De fleste tror, det er gratis at få rådgivning i banken, men de glemmer, at der står en på den anden side,der skal have en løn,« siger Anders Grosen.

LÆS OGSÅ: Finanstilsyn og Nationalbank får finanskrise-kritik

Professorerne er begge medforfattere til den Rangvid-rapport, der blev fremlagt i går.

Den viser, at Danmark tabte op mod 400 milliarder kroner under finanskrisen, og at banker, politikere og myndigheder var skyld i, at det gik så galt, som det gjorde.

Samtidig giver rapporten en række anbefalinger til, hvordan vi kan undgå, at en ny krise slår bunden ud på økonomien.

LÆS OGSÅ: Han vil gøre Danske Bank populær

En mindre ting, som vil gøre en stor forskel for danskerne, vil være at indføre betaling for bankrådgivning, mener de to professorer.

»Det vil gøre, at man ville få en mere uvildig rådgivning. Rådgiveren har tjent de penge, hans skal, så han behøver ikke omsætte noget,« siger Anders Grosen, som mener, at et af de store problemer op til finanskrisen var, at bankrådgiverne overtalte kunderne til at løbe for store risici:

»Det er usundt, at man har en struktur, hvor en bankrådgiver skal sælge noget, før han kan tjene penge til banken.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx