Af - 30/04-14 12:46; Opdateret: 30/04-14 13:24

Qvortrup lagt på is som journalist-censorQvortrup lagt på is som journalist-censor

Journaliststuderende risikerer ikke at møde den tidligere Se og Hør-redaktør ved eksamensbordet, siger rektor

storybild

Henrik Qvortrup kommer ikke i spil som journalist-censor foreløbigt. (Billede: Polfoto)

Se og Hørs tidligere chefredaktør, Henrik Qvortrup, er en del af censorkorpsets på journalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Men efter anklagerne om ugebladets rolle i en mangeårig, ulovlig overvågning af kendte og kongelige skal de studerende ikke regne med at møde Henrik Qvortrup ved det grønne bord, siger skolens rektor, Jens Otto Kjær Hansen til metroxpress:

- Det, tror jeg ikke, vil blive tilfældet, siger han.

Se og Hør-chefer risikerer lange fængselsstraffe
Se og Hør-chefer risikerer lange fængselsstraffe

Journalisthøjskolen kan dog ikke umiddelbart selv smide Henrik Qvortrup helt ud af skolens censorkorps. Det er nemlig Uddannelses- og Forskningsministeriet, der beskikker censorerne.

- Men det er os, der vælger hvem fra censorkorpsets bruttoliste, vi bruger. Og så er det nemt for os at beslutte, hvem der rent faktisk kommer ind at sidde ved bordet, siger Jens Otto Kjær Hansen.

Aller-chef: Qvortrup lovede, at alt var i orden
Aller-chef: Qvortrup lovede, at alt var i orden

Både politiet og Aller Media, der udgiver Se og Hør, undersøger lige nu omstændighederne, hvor Se og Hør ifølge en bog fra en tidligere journalist ved bladet skulle have modtaget personlige oplysninger om kreditkort fra tidligere medarbejder hos virksomheden IBM, der har udnyttet sin adgang til oplysninger hos Nets.

Henrik Qvortrup forlader TV 2
Henrik Qvortrup forlader TV 2

Og hvis anklagerne viser sig at holde stik, vil Journalisthøjskolen bede ministeriet om at fjerne Henrik Qvortrup fra censorkorpset.

- Hvis der er det mindste i beskyldningerne om, at Henrik Qvortrup har haft kendskab til en hemmelig kilde eller burde have haft kendskab til det, som det tyder på, er det helt sikkert, at han ikke kan være censor hos os," siger Jens Otto Kjær Hansen til MediaWatch.

Falktoft tramper på Qvortrup: Din dårligdom fortjener at leve længe
Falktoft tramper på Qvortrup: Din dårligdom fortjener at leve længe

Også Qvortrups bijob som skribent på magasinet Euroman kan komme i fare, fortæller magasinets chefredaktør til jp.dk. Han vil dog i kontakt med Qvortrup selv, før han tager stilling.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Cirque du Soleil-artist styrtet i...
bt.dk
Nikolaj Jacobsen overrasker: Udtager...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx