Af - 28/01-14 11:09; Opdateret: 28/01-14 15:10

Ekspert: Thornings snebilleder rydder Gucci-image af vejenEkspert: Thornings snebilleder rydder Gucci-image af vejen

Amatør-fotos af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der skovler sne, demonterer fordommen om den fine Gucci-Helle, siger branding-ekspert.

storybild

Det sner. Sneen skal væk. Helle skovler sne. (Billede: Michael Frandsen)

De grynede, amatørfotos af statsminister Helle Thorning-Scmidt (S), der skovler sne på fortovet foran sit hus på Østerbro, demonterer nærmest med et trylleslag fordommen om Gucci-Helle. Branding-værdien er 'enorm', lyder analysen fra ekspert i politisk branding Trine Nebel:

SE FOTOS: Her skovler Helle Thorning sne
SE FOTOS: Her skovler Helle Thorning sne

- Det tænkte jeg med det samme, da jeg så de her billeder. Vi har en fordom om, at Thorning er en meget fin dame, som egentlig er for fin til at være socialdemokrat. Men her går hun ud og skovler sne, og det passer overhovedet ikke til vores fordom. Det passer meget bedre ind i vores billede af, hvad det vil sige at være en rigtig socialdemokrat – nemlig en, der tager fat, tager skovlen i den anden hånd, og selv gør de lavpraktiske ting.

Derfor kan den sneskovlende Thorning vise sig at få afgørende betydning for vælgernes opfattelse at hende, siger Trine Nebel. Snebillederne har ifølge Trine Nebel langt større værdi for Thornings brand end hendes verdensberømte Selfie med Obama. Selfien var ifølge flere branding-ekspert med til at styrke Thornings brand som internationalist med gode forbindelser til toppen af poppen, men også som så meget nede på jorden, at man godt lige kan tage en selfie med verdens mægtigste mand.

Branding-ekspert: Selfie er guld værd for Helle
Branding-ekspert: Selfie er guld værd for Helle

- De her snebilleder viser Thorning i en lavpraktisk hverdagssituation: Steven (Thornings mand, red.) har sikkert været ude at rejse. Der er faldet sne. Det skal jo væk, og så må man jo selv gøre det. Hvis hun ikke havde gjort det, kunne der være én, der var faldet på statsministerens fortov, og så havde vi haft en helt anden historie, siger Trine Nebel og tilføjer:

- Billederne af statsministeren taler direkte ind i vores jantelov: 'Du skal ikke tro, du er er noget'. Det viser hun uden at sætte ord på, men med handling. Det er janteloven visualiseret i snevejr.

Cameron til Helle: Du sletter ikke vores selfie!
Cameron til Helle: Du sletter ikke vores selfie!

Thorning og hendes rådgivere skal ifølge Trine Nebel holde sig langt væk fra at skaffe sig rettighederne til billederne og bruge dem aktivt:

- Så vil billederne med det samme miste deres branding-værdi. Det vil blive opfattet som beregnende.

Der har været spekuleret i, at det slet ikke er Thorning, der er på billeder. Mx.dk har undersøgt sagen, og kan hermed fastslå: Jo, Danmarks statsminister rydder selv sit fortov for sne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx