Af - 14/08-14 13:00

Konservative: Indbrudstyve skal aldrig slippe for fængselKonservative: Indbrudstyve skal aldrig slippe for fængsel

Strammere straffe skal nedbringe antallet af indbrud i Danmark, der målt per indbygger er det næsthøjeste i Europa.

storybild

Antallet af indbrud skal ned, og det skal ske via en hårdere kurs over for indbrudstyve, mener De Konservative. (Billede: Polfoto)

Et indbrud er ikke bare et tyveri, men en krænkelse af offeret, og derfor skal indbrud i private hjem straffes langt hårdere. Blandt andet skal indbrudstyve altid sendes i fængsel.

Det mener De Konservative, der i anledning af partiets sommergruppemøde har udsendt et forslag til, hvordan Danmark kan komme af med den triste placering som nummer to på listen over europæiske lande med flest indbrud per indbygger.

- Det er Det Konservative Folkepartis holdning, at indbrudskriminalitet hver gang bør straffes på en måde, så den kriminelle rent faktisk kommer i fængsel og derved oplever en hård og håndgribelig konsekvens ved at trænge ind i andre folks hjem – vedkommende bør aldrig slippe med en betinget dom, skriver partiet.

Alarmerne bimler: Men det skyldes ikke indbrud
Alarmerne bimler: Men det skyldes ikke indbrud

Den seneste opgørelse viser, at der i 2013 blev begået 41.888 indbrud i private hjem. Det svarer til knap fem indbrud hver eneste time.

Forslaget om, at indbrud i private hjem altid skal udløse fængselsstraf, er et af seks punkter i De Konservatives nye udspil. Derudover vil partiet have lavet en særlig paragraf i straffeloven, mens politiet skal have 400 millioner kroner ekstra til efterforskning, ligesom det skal være nemmere at sende udlændinge, der begår indbrud i Danmark, hjem.

Hver femte dansker giver indbrudstyven let spil
Hver femte dansker giver indbrudstyven let spil

Det sidste forslag er fremsat med henvisning til tal fra Rigspolitiet, der viser, at mere end hver fjerde sigtede for indbrud ikke har bopæl i Danmark:

- Vi vil nedsætte grænsen for, hvornår de udenlandske kriminelle kan sendes hjem til afsoning i udlandet, så den kriminelle nu kan sendes hjem til afsoning, selvom der er mindre end et halvt år tilbage at afsone, skriver partiet.

Politi opruster mod udenlandske hjemløse
Politi opruster mod udenlandske hjemløse

Samtidig ønsker De Konservative at gøre det billigere for danskerne at sikre deres hjem. Det skal blandt andet ske ved at forlænge håndværkerfradraget og lade det dække tiltag, der kan holde tyvene ude:

Man bør se på muligheden for en bedre økonomisk tilskyndelse til at sikre sit hjem mod indbrudstyve, skriver partiet

Ærlig Søren Pape: Jeg er homoseksuel, adopteret og kristen
Ærlig Søren Pape: Jeg er homoseksuel, adopteret og kristen

I en undersøgelse 2013 påpeger Det Kriminalpræventive Råd netop, at mens ”indbrudsturister” kan have en del af skylden for de mange indbrud, så skyldes det især også, at danske hjem ikke er godt nok sikrede.

Socialdemokraterne: - Venstre burde skamme sig
Socialdemokraterne: - Venstre burde skamme sig

Ny konservativ formand gav ulovlig millionstøtte til fodboldklub
Ny konservativ formand gav ulovlig millionstøtte til fodboldklub

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx