Af - 31/03-16 11:37

Har du denne tørretumbler? Hvidevaremærke advarer om brandfareHar du denne tørretumbler? Hvidevaremærke advarer om brandfare

Har du en af disse tørretumblere, så er der risiko for brand i din maskine.

storybild

Det er tørretumblere af denne model, der udgør en brandrisiko.

Whirlpool, der producerer hvidevarer har for nylig opkøbt flere mindre hvidevareproducenter, herunder Indesit og Hotpoint.

LÆS OGSÅ: Universitet trækker misvisende gylleberegninger tilbage

Nu sender firmaet en advarsel mod brandfare ved to typer tørretumblere af mærkerne Indesit, Hotpoint og Creda ud til adskillige lande.

- Der er blevet identificeret et potentielt sikkerheds- og kvalitetsproblem på to typer tørretumblere, som er produceret mellem april 2004 og september 2015. I nogle sjældne tilfælde kan overskydende fnuller komme i kontakt med varmeelementet og udgøre en brandrisiko, oplyser Whirlpool i deres forbrugerkampagne.

LÆS OGSÅ: Apple tilbagekalder strømstik: Sådan tjekker du om dit er farligt

For at finde ud af, om du har en af de berørte tumblere, så kan du enten ringe til hvidevareproducentens gratis hotline på 80909010 eller besøge deres hjemmeside Indesithotpointsafety.com

Her kan du også registrere din maskine til en gratis 'modificering' i hjemmet. Det vil sige, at en tekniker kommer og fikser din tørretumbler uden beregning. Det tager omkring en time at ordne, forlyder det i forbrugerkampagnen.

LÆS OGSÅ: Pas på: IKEA tilbagekalder livsfarligt legetøj

Har du en af de omtalte tørretumblere, kan du sagtens bruge din tørretumbler, så længe du holder den under opsyn, når du tørret tøj.

- Det vil sige, forlad ikke huset, og lad den ikke køre mens du sover. Vi minder også forbrugerne om at rengøre fnugfilteret for at sikre nødvendig ventilation som beskrevet i brugervejledningen, lyder det.

LÆS OGSÅ: IKEA trækker vare tilbage: Indeholder ting, der ikke er står på pakken

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx