01/05-14 06:37

EL: Her er vores hovedkrav til en beskæftigelsesreformEL: Her er vores hovedkrav til en beskæftigelsesreform

Enhedslisten vil holde Venstre og Konservative ude af en kommende aftale om ledige, lyder det.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Mere ret til uddannelse, bedre dagpengeregler og en større rolle til a-kasserne.

Enhedslisten har en række hovedkrav til de kommende forhandlinger om en reform af det udskældte beskæftigelsessystem, lyder det i et udspil fra partiet.

Vestager: Udspil om ledige er ingen spareøvelse
Vestager: Udspil om ledige er ingen spareøvelse

- Der er i den grad brug for et opgør med det beskæftigelsessystem, som blev bygget op under VKO-flertallet. Vi skal gøre op med den mistillid og overdrevne kontrol som i dag præger systemet.

- Udgangspunktet skal være at hjælpe de ledige i arbejde – og sikre uddannelse til dem, der har brug for det, for at komme videre, skriver politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL) i en pressemeddelelse.

Thorning: Regeringen vil uddanne de ledige
Thorning: Regeringen vil uddanne de ledige

Enhedslisten vil blandt andet arbejde for, at ufaglærte og arbejdsløse skal have ret til uddanne sig, mens de er på dagpenge - og de bør få den fulde sats under uddannelsen. Partiet vil bevare retten til seks ugers selvvalgt uddannelse, som regeringen ønsker at skrotte.

Enhedslisten ønsker også at indføre en job- og uddannelsesgaranti, der skal sikre, at man ikke mister dagpengene, hvis man ikke er tilbudt job eller uddannelse.

Derudover skal a-kasserne have en større rolle, mener venstrefløjspartiet. Der skal ikke være pligt, men kun ret til aktivering under det første års ledighed, og a-kasserne skal have ansvaret for de arbejdsløse i denne periode.

Regeringen fortsætter 'reform-amok'
Regeringen fortsætter 'reform-amok'

Enhedslisten opfordrer samtidig regeringen til at lave en beskæftigelsesreform uden Venstre og Konservative, da partierne vil spare på indsatsen for de arbejdsløse, lyder det.

- Hvis Venstre og de Konservative står fast på deres krav, vil jeg kraftigt opfordre regeringen til at gå efter en aftale med de partier, som er enige om, at der ikke skal skæres ned, og at der skal satses benhårdt på uddannelse.

- Også selvom det betyder, at man må opsige det gamle forlig, og at et nyt system først træder i kraft efter et valg, skrver Johanne Schmidt-Nielsen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Danske 'AC' lægger sig fladt ned...
bt.dk
Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Frygtet sygdom på fremmarch i Europa:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx