Af - 22/01-14 16:23; Opdateret: 23/01-14 07:43

V-borgmester kritiserer DONG-aftaleV-borgmester kritiserer DONG-aftale

Danmark har ni dage til at underskrive en aftale med amerikansk investringsbank om energiselskabet DONG's fremtid. Investeringsekspert og borgmester advarer.

storybild

Skal virksomheder som den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs virkelig have sugerøret ind i danskernes stikkontakter?

Det spørgsmål stiller investeringsekspert, men også borgmester for partiet Venstre i Gribskov kommune, Kim Valentin, i dag. Selv mener han nej, selv om hans parti siger ja.

Sagen handler om den aftale, som regeringen støttet af DF og Venstre er i færd med at indgå med Goldman og Sachs i forsøg på at tilføre DONG 11 milliarder kroner – herunder en stor del fra Goldman Sachs, som har forlangt indflydelse på energiselskabets ledelse og udvikling.

Ifølge Kim Valentin har Goldman Sachs, der tjener penge på at købe og sælge virksomheder, i flere omgange været på kant med de amerikanske myndigheder ligesom investeringsbanken ifølge hans vurderinger har spillet en stor rolle i udløsningen af finanskrisen både i USA og i Europa.

- Penge kan faktisk godt lugte lidt.Det er en meget tvivlsom disposition staten gør her. Goldman Sachs går efter de store afkast, som med sikkerhed betyder, at kunderne i DONG skal betale mere for varerne. Vi risikerer, at Goldman Sachs vil gøre det dyrere at være dansker, siger Kim Valentin til Metroxpress.

Kim Valentin, der også er forbløffet over, at aftalen giver så stor magt til Goldman Sachs advarer videre:

- Staten gør derfor klogt i at overveje, om de har lyst til at invitere Goldman Sachs indenfor i de danske hjem. Det er faktisk ikke ligegyldigt, hvem vi sælger DONG til, siger Kim Valentin, der gerne vil understrege, at han udtaler sig som finansekspert og ikke som medlem af partiet Venstre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx