Af - 25/04-14 13:38; Opdateret: 25/04-14 14:27

Fløjteaktivist langer ud efter DR efter provokerende videoFløjteaktivist langer ud efter DR efter provokerende video

Den unge aktivist, der blev fløjtet ud af DR Byen i går, er trist over DR's opførsel. Hun vil stadig fløjte af statsministeren 1. maj.

Mikkeline Liv Rask-Hellensten, der i går blev fløjtet ud af DR Byen af en journalist, er ikke tilfreds med Danmarks Radio. Hun kunne nemlig – efter eget udsagn – godt se det sjove i, at en DR-journalist overdøvede hende med en fløjte, men det har DR ifølge hende klippet ud af udsendelsen, der i dag er blevet meget populær på sociale medier.

'Jeg er faktisk mere trist i dag, fordi de i klippet har skruet ned for min mikrofon, og fordi de har klippet slutningen ud, hvor jeg fortæller, at jeg synes, at det er god humor,' skriver hun i en mail til mx.dk.

Socialdemokrater jubler: Fløjteaktivist bliver fløjtet ud af DR Byen
Socialdemokrater jubler: Fløjteaktivist bliver fløjtet ud af DR Byen

I det klip, der florerer på sociale medier, ser det ellers ud som om, at Mikkeline Liv Rask-Hellensten bliver hylet ud af den af journalistens fløjte og forlader studiet i vrede, men sådan forløb seancen ikke, forsikrer hun:

'Jeg grinte. Jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg skulle sige farvel, men da jeg ikke rigtig fik nogen respons, valgte vi at gå,' forklarer hun i mailen til mx.dk.

Johannes partifæller vil overdøve Thorning
Johannes partifæller vil overdøve Thorning

Mikkeline Liv Rask-Hellensten er en af de aktivister, der har planlagt at overdøve statsminister Helle Thorning-Schmidt med 800 fløjter, når hun skal tale i Fælledparken på Arbejdernes Internationale Kampdag 1. maj. Det var derfor, DR i går udsatte hende for den samme behandling.

Vil stadig fløjte af Thorning
DR-stuntet får hende dog ikke til at overveje om fløjteaktionen 1. maj skal droppes, understreger hun. Statsministeren får nemlig langt mere taletid end hende selv og de øvrige utilfredse aktivister, påpeger hun:

'Helle Thorning er statsminister. 2. maj kan alle gå ind på nettet og se eller læse hendes tale, så hun skal nok komme ud med det hun vil. Hun står i spidsen for en regering der har brudt valgløfter og skuffet befolkningen gang på gang med den politik der bliver ført. Demokratiet er afhængigt af at befolkningen stiller politikerne og regeringen til ansvar for de beslutninger de træffer. Når Helle begynder at føre en arbejderfjendsk politik, så høre hun ikke til på Arbejdernes Internationale Kampdag,' lyder det fra Mikkeline Liv Rask-Hellensten.

Holger K: Sabotage mod Thornings tale er halvhjernet
Holger K: Sabotage mod Thornings tale er halvhjernet

Hun mener også, at aktionen allerede har været en 'stor succes':

'Vi er nået meget længere med denne udmelding end vi har nået med nogle andre aktionsformer. Grunden til at vi fløjter, som nogle synes er barnligt og udemokratisk, er jo netop, at vi har prøvet alt muligt andet, men intet har virket. Nu er det lykkedes os at finde på noget der rent faktisk er gået igennem og har skabt røre i hele det politiske spektrum,' skriver hun.

Husk høreværn Helle - lydinferno venter 1. maj
Husk høreværn Helle - lydinferno venter 1. maj

Mx.dk har været i telefonisk kontakt med Mikkeline Liv Rask-Hellensten, men hun har kun ønsket at besvare vores spørgsmål skriftligt.

Hos DR forklarer Jonathan Herrik, der er redaktør på programmet Dårligt Nyt, hvori episoden fandt sted, at de ikke har skruet bevidst ned for Mikkeline Liv Rask-Hellenstens mikrofon:

- Det er da skønt at høre, at de synes, at det er god humor. Der er ikke skruet ned for lyden på hendes microport, men når noget overstyrer – og det gør en dommerfløjte - dæmper mikrofonen automatisk, oplyser han til mx.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx