Af - 05/09-16 08:36

DR trak tv-program om Karina PedersenDR trak tv-program om Karina Pedersen

Et program om forfatteren til bogen 'Helt ude i hampen' blev trukket på dagen, hvor det skulle have kørt.

storybild

Det må have givet panik på DR’s chefgange, da metroxpress fredag sendte en artikel ud, hvor familie og tidligere klassekammerater fortalte, at de ikke kunne genkende Karina Pedersens udlægning af Korskærparken i Fredericia som et sted for sociale tabere uden job, moderen som dranker og familien som kriminelle.

Samme aften skulle de sende programmet ‘Adgang med Abdel – Karina Pedersen’. I hast blev programmet derfor pillet af sendefladen, udskudt og erstattet med et andet.

I et interview på DR.dk forklarer redaktøren:

Gyldendal kræver redegørelse fra omstridt forfatter
Gyldendal kræver redegørelse fra omstridt forfatter

- Grunden til, at vi udsætter programmet, er, at der kom nogle nye oplysninger frem i blandt andet metroxpress. Vi blev så kontaktet af Karina Pedersen, der gerne vil kommentere og modbevise beskyldningerne fremført mod hende. Det kunne vi ikke nå at få med i programmet fredag, siger redaktør Dorthe Gad.

Både JP, Berlingske og Zetland har erkendt, at de burde have kontaktet familien, før de viderebragte anklagerne. Nu siger Politikens chefredaktør, Christian Jensen:

Ghettoen svarer igen på forfatters kritik: - Vi havde fest for klassen uden Karina sidste år. Alle havde arbejde og uddannelse
Ghettoen svarer igen på forfatters kritik: - Vi havde fest for klassen uden Karina sidste år. Alle havde arbejde og uddannelse

- Det burde vi også have gjort. Vi burde have kontaktet familien og undersøgt de alvorlige beskyldninger, Karina Pedersen kom med, før vi bragte dem. Derfor følger vi nu op på jeres historie.

LÆS OGSÅ: Karina fra underklassen revser sin barndom: Nu står moren frem

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx