Af - 06/04-14 19:53; Opdateret: 06/04-14 21:48

Advarsel: Hackere angriber lige nu brugerne på store firmaers hjemmesiderAdvarsel: Hackere angriber lige nu brugerne på store firmaers hjemmesider

En advarsel om hackerangreb florerer i disse minutter på Facebook. På hjemmesiderne for store danske virksomheder som Bilka, TDC og Danske Bank har flere kunder oplevet, at hackere forsøger at franarre dem deres kreditkortoplysninger.

storybild

En advarsel om hackerangreb florerer i disse minutter på Facebook. På hjemmesiderne for store danske virksomheder som Bilka, TDC og Danske Bank har flere kunder oplevet, at hackere forsøger at franarre dem deres kreditkortoplysninger. (Billede: Facebook)

- Vi vil gerne gøre jer opmærksomme på, at der er nogle der prøver at lokke kreditkort informationer ud af de besøgende på Bilka.dk - det er IKKE noget Bilka står bag, og I skal IKKE udfylde noget hos dem. Vi har folk på sagen for at løse problemet, men indtil da, håber vi at I vil hjælpe med at sprede budskabet.

Kæmpe sikkerhedsbrist hos Apple: Din mail og Facebook kan hackes
Kæmpe sikkerhedsbrist hos Apple: Din mail og Facebook kan hackes

Sådan skriver Bilka på deres Facebookside.

Advarslen er i skrivende stund blevet delt mere end 1.400 gange, og i kommentartråden til opslaget skriver flere, at det ikke kun er Bilka, der har problemer med hackere.

Ifølge en bruger er også TDC og Danske Bank under angreb.

Noget som pressechef hos Danske Bank, Kenni Leth, bekræfter over for mx.dk.

- Vi må desværre meddele, at vi også har observeret enkelte tilfælde her i starten af april, siger han.

Er dit snapchat-nummer blevet hacket ?
Er dit snapchat-nummer blevet hacket ?

Hackerangrebet kommer hos Bilka og Danske Bank til udtryk ved et pop-up-vindue omkring en 'årlig anonym undersøgelse'. Ved at besvare fire spørgsmål, som kun tager 30 sekunder, 'tilbyder de eksklusive gaver til en værdi af 500 kroner'.

Hos Danske Bank ved man endnu ikke, om det er deres side, der er hacket, eller om det er den enkelte brugers computer, der er inficeret med en virus og derfor får den falske undersøgelse til at poppe up. Lige meget hvad, så har Danske Bank nu slettet den pågældende URL, som åbner siden på danskebank.com.

'Mormors blog' er blevet hacket og politianmeldt
'Mormors blog' er blevet hacket og politianmeldt

- Vi ved ikke, hvor fra den kommer, men nu er den i hvert fald slettet, siger Kenni Leth.

Både Bilka og Danske Bank opfordrer deres kunder til at være ekstra påpasselige med hensyn til sådanne meddelelser.

- Vores generelle råd er, at vi aldrig vil bede vores kunder om at indtaste deres kreditkortoplysninger på den her måde. Derfor skal man udvise særlig forsigtig adfærd og ringe til kundeservice, som har døgnåbent, hvis man er det mindste i tvivl, understreger Kenni Leth over for mx.dk.

Hackere lænser fodboldlegendes konto
Hackere lænser fodboldlegendes konto

Hos TDC tror, at de forskellige angreb, som kunderne har oplevet på tdc.dk skyldes, at kundernes egne computere er inficeret med virus.

- Umiddelbart ligner det et virusangreb på de pågældende brugers computere og altså ikke et hackerangreb på TDC's hjemmeside, men vi gør alt vi kan for at komme til bunds i sagen, siger presserådgiver hos TDC Mette Marie Rasmussen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kritik gør ondt på Magnussens chef:...
bt.dk
Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Spækhuggere set ved dansk havn: 'Det...
bt.dk
Tidligere politiinspektør om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx