Af - 30/10-16 17:45

Sådan blev Trump-reklamen til: - Pludselig skraldgrinede vi alle sammenSådan blev Trump-reklamen til: - Pludselig skraldgrinede vi alle sammen

Reklamebureauet Uncle Grey havde aldrig forestillet sig, at deres busreklame af Donald Trump med rullende øjne ville gå så meget amok.

Det danske reklamebureau, Uncle Grey, offentliggjorde onsdag en reklame på en buslangside i København, der skulle opfordre amerikanere i Danmark til at stemme til det forekommende præsidentvalgt. Reklamen havde et stort billede af Donald Trump, hvis øjne var blevet sat på hjulene, så de roterede forvirret rundt, når bussen kørte.

Og den gik på rekordtid helt viralt på internettet, mens firmaet bag er blevet kontaktet af enorme amerikanske medier som CNN og Washington Post. Det fortæller kreativ direktør Thomas Ilum, der over for metroxpress løfter sløret for, hvordan reklamen blev til.

- Der er otte millioner amerikanere, der bor udenlands, men kun 12 procent stemte sidst. Vi skal sgu få dem, der bor i Danmark i tale og til at stemme, siger Thomas Ilum om, hvad der lå bag reklamen.

- Der lå selvfølgelig mange forsøg forud, før vi endte med reklamen. Vi forsøgte i starten at visualisere meningsmålingerne, men vi savnede lidt et standpunkt. Vi er nødt til at provokere lidt, tænkte vi. Ellers er der ingen pointe i at male en hel bus, siger han.

Da reklamen som en del af en konkurrence skulle være på en buslangside, arbejdede de med, om man kunne lave noget sjovt med dørene eller hjulene.

Hele verden griner af SFs Trump-reklame: Derfor gjorde vi det
Hele verden griner af SFs Trump-reklame: Derfor gjorde vi det

- Pludselig endte vi med hans øjne på hjulene… Og så skraldgrinede vi lige pludselig alle sammen, fortæller den kreative direktør om reklamen, som er gået over al forventning.

- Det er da helt vildt overvældende. Vi havde nok ikke lige forventet, at CNN ringede. Eller at den gik decideret viralt. Det stak jo helt af! Vi havde aldrig forudset, at den ville ende med at gå hele verden rundt.

Holdet der står bag reklamen.

LÆS OGSÅ: Clinton får stort flertal af de første afgivne stemmer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx