Af Ritzau - 12/09-16 10:38

OVERBLIK: Terrorsagen mod fire formodede hjælpereOVERBLIK: Terrorsagen mod fire formodede hjælpere

Fire mænd er i Københavns Byret tiltalt for medvirken til terror. Her er anklagerne mod dem.

storybild

Fire mænd er tiltalt for medvirken til terror. Sagen kører ved Københavns Byret, hvor sikkerhedsopbuddet under hele sagen har været højt. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Emil Hougaard)

Fire mænd er ved Københavns Byret tiltalt for medvirken til terror i København. Mændene er ifølge anklagemyndigheden medansvarlige for Omar el-Husseins drab og drabsforsøg ved synagogen i Krystalgade i februar i fjor. De nægter sig skyldige.

Her er anklagerne mod dem:

LE, 21 år: Tiltalt for medvirken til terrorisme ved i forening med de andre tiltalte at tilskynde Omar el-Hussein til at begå angrebet ved synagogen.

Tilskyndelsen bestod blandt andet i overdragelse af en skuldertaske og noget ammunition samt ved at have betalt for el-Husseins brug af en computer på en internetcafé.

Er desuden tiltalt for sammen med el-Hussein og den tiltalte BH at have bortskaffet den M95-riffel, som el-Hussein brugte ved angrebet mod Krudttønden.

Ifølge anklageskriftet er der tale om bortskaffelse af bevismateriale og for overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder.

BH, 26 år: Tiltalt for medvirken til terrorisme og bortskaffelse af M95-riffel på samme måde som LE.

MR, 32 år: Tiltalt for medvirken til terrorisme på samme måde som de øvrige og derudover tiltalt for simpel overtrædelse af våbenloven ved at have været i besiddelse af 57 stykker 7,5- og 9-millimeter-ammunition, da han blev anholdt 19. marts 2015.

IA, 23 år: Tiltalt for medvirken til terrorisme på samme måde som LE, BH og MR. Ikke tiltalt for yderligere.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx