16/04-18 13:13

BLOG: Regeringen skaber ulighed og rammer tusindvis af børnBLOG: Regeringen skaber ulighed og rammer tusindvis af børn

Lige nu er der grund til bekymring i mange danske familier, mener Pia Olsen Dyhr.

storybild

Pia Olsen Dyhr på talerstolen under landsmødet som SF afholder på Cromwell i Kolding lørdag den 14 april 2018. (Billede: Claus Fisker)

Hvordan får vi råd til at holde konfirmationsfest eller til at sende vores konfirmand med kammeraterne på blå mandag? Og hvordan kan vi planlægge en god sommerferie for vores børn, når vi ikke kan finde penge til at tage på camping, leje et sommerhus eller betale entre til en tur i Legoland eller Lalandia?

Kontanthjælpsloftet tvinger tusindvis af danske familier til at leve på et absolut minimum. Og det rammer ikke kun de voksne, som regeringen gerne vil straffe. De nyeste tal viser, at 10.500 flere børn blev fattige i 2016, efter regeringen indførte kontanthjælpsloftet. Det betyder, at der på det tidspunkt var 48.300 fattige børn i Danmark.

Det er 48.300 for mange.

Vi har brug for at sætte markant ind mod ulighed, så vi sikrer, at alle får chancen for at være en del af fællesskabet, og ingen er bagud på point fra start. Vi kan ikke være bekendt, at der er børn i Danmark, som ikke har råd til at gå til håndbold med klassekammeraterne eller til en gave til vennernes fødselsdagsfest.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at kontanthjælpsloftet skal væk. Det kan kun gå for langsomt. Og det har jeg tænkt mig at understrege igen, når SF holder i den kommende weekend holder landsmøde.

Det er helt uforståeligt for mig, at regeringen slås om skattelettelser og billige biler, men tilsyneladende ikke bekymrer sig synderligt for, at tusindvis af børn vokser op i fattigdom. I en tid med økonomisk opsving er det svært at se logikken. Og det burde det også være for en blå regering.

Børnene har jo ingen som helst skyld i, at deres forældre står udenfor arbejdsmarkedet.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afslører nye detaljer: Sådan mødte...
bt.dk
Moderen Jennifer død, efter hun blev...
bt.dk
Efter historisk skandale: Lars von...
bt.dk
Ups! Chelsea-træners telefon ringer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx