Af - 14/01-14 16:13

Så meget hurtigere bliver din togrejse - om 10 årSå meget hurtigere bliver din togrejse - om 10 år

I dag faldt aftalen om en togfond til næsten 30 milliarder kroner på plads mellem regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

storybild

Regeringen har indgået aftale med DF og Enhedslisten om togfond, der skal sikre hurtigere tog i Danmark. (Billede: Mikkel Berg Pedersen/POLFOTO/arkiv)

Om 10 år skal det kun tage en time at rejse mellem Danmarks største byer. Altså en time fra København til Odense, en time fra Odense til både Esbjerg og Aarhus, og en time mellem Aarhus og Aalborg.

Det 'satser' transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) i hvert fald på, efter at aftalen om en togfond i dag faldt på plads efter intense forhandlinger, der tilsyneladende brød sammen mandag og blev genoptaget her til eftermiddag.

Togaftale på plads
Togaftale på plads

- Man kan jo aldrig garantere noget som helst i den verden. Men der kommer en timemodel. I 2024 eller i 2025, siger Pia Olsen Dyhr til Ritzau.

Dermed bliver det mellem et kvarter og 40 minutter hurtigere at rejse mellem hver af de førnævnte byer. En rejse fra København til Aalborg vil i alt blive forkortet med en time og et kvarter, mens også rejsetiderne mellem en række mindre byer vil blive kortere.

Togfond: Kun storbyer får garanti for superlyntog
Togfond: Kun storbyer får garanti for superlyntog

Statsminister Helle Thorning-Schmidt glæder sig over, at aftalen er faldet på plads, og roser Dansk Folkeparti for at gå med, mens hun over for TV2 News undrer sig over, hvorfor Venstre ikke ville være en del af forliget.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx