Af - 11/05-15 22:16; Opdateret: 11/05-15 22:58

Redaktør: Heunicke og rådgiver optrådte som bredskuldrede 'rockere'Redaktør: Heunicke og rådgiver optrådte som bredskuldrede 'rockere'

TV2 Fyn har her til aften offentliggjort et klip, hvor transportminister Magnus Heunicke (S), og hans spindoktor i raseri overfuser en journalist efter et interview. TV2 Fyn kalder det rocker-agtigt. Heunicke lægger sig fladt ned.

Her kan du se de skjulte optagelser foretaget at TV 2 FYN, hvor transportministeren og hans rådgiver Rasmus Jønsson bliver særdeles vrede på journalisten, da hun spørger til (maglende) IC3 toge på Fyn.

TV2 Fyn har her til aften bragt et klip optaget med skjult kamera, hvor transportminister Magnus Heunicke (S) og hans spindokter Rasmus Jønsson skælder ud på en af tv-stationens journalister.

- Vi bliver interviewet af så mange mennesker hver dag, og jeg har aldrig oplevet noget så dårligt. Det er så ringe, siger Rasmus Jønsson blandt andet til journalisten.

Under et interview om en ny turistattraktion på Fyn spørger journalisten nemlig, om hun må stille et spørgsmål til IC3-tog på Fyn og stationen i Langeskov.

Det accepterer Magnus Heunicke.

Journalisten spørger til, hvorfor der skal bruges knap 70 millioner kroner på at bygge en togstation i Langeskov til IC3-tog, som IC3-togene alligevel ikke skal stoppe ved. Noget TV2 Fyn forgæves har forsøgt at får ministeren til at forholde sig til i over to uger.

Men straks efter interviewet er slut, går han og hans særlige rådgiver, Rasmus Jønsson, til angreb på journalistens metoder. Dét var nemlig ikke aftalen, lyder det fra de to.

Her kan du se interviewet, som transportminister Magnus Heunicke og særlig rådgiver Rasmus Jønsson efterfølgende bliver rasende over. (Klippet virker, når du trykker på play-knappen)

Hvis du læser artiklen på mobilen, så find klippene her, her og her.

Det har nu fået TV2 Fyn til at offentliggøre optrinnet.

- Det, der bare er afgørende, er, at der er en klar kontrakt, hvor ministeren indvilger i at svare på spørgsmål, og så skal man som journalist ikke udsættes for noget, der nærmest ligner bredskuldrede rockere, som står og optræder særdeles ubehageligt over for denne kvindelige journalist, som sådan set bare passer sit arbejde, siger stationens politiske redaktør, Jesper Buch, i nyhedsudsendelsen.

Og det erklærer ministeren sig enig i, efter klippet er blevet offentliggjort.

- Jeg lægger mig fladt ned, og jeg må sige, at jeres politiske redaktør har gode pointer. Det her er ikke den vej, vi skal gå, og det beklager jeg dybt, svarer Magnus Heunicke til TV2 Fyn, da de mandag aften spørger ham til hændelsen.

- Og jeg kan godt forstå, hvis den pågældende journalist og redaktionen synes, det er at gå over stregen. Det synes jeg også selv, siger han.

Du kan se transportministeren undskylde for sin egen og sin rådgivers opførsel her:

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stålsat Michael Laudrup: 'Jeg ønsker...
bt.dk
Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Er du anspændt og stresset? Giv dig...
bt.dk
Kvinde dræbt i trafikulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx