Af - 26/05-17 18:59

Fandt beskidt IKEA-pose på P-plads: Indholdet rystede dem dybtFandt beskidt IKEA-pose på P-plads: Indholdet rystede dem dybt

Små kattekillinger efterladt i nattens mulm og mørke.

Bildstrecke im Grossformat »

'Tænk, at nogen kan være så tankeløse. Så egoistiske, kyniske og idiotiske.'

Sådan indleder internatleder Lotte Brink et opslag på lederen af Nordjyllands Internats Facebook-side. Hun kommer med opsangen, efter at nogle medarbejdere onsdag morgen blev mødt af et trist syn på parkeringspladsen over 50 meter fra selve internatet.

Da medarbejderne mødte på arbejde, fandt de en beskidt Ikea-pose. Inde i posen lå en kat og hendes fire små killinger, som ifølge Lotte Brink ikke var mere end tre-fire uger gamle. De var blevet sat der i løbet af natten - overladt til sig selv og en uvis skæbne.

Jette opdagede seddel i bilruden ved IKEA: Blev lamslået, da hun ringede op
Jette opdagede seddel i bilruden ved IKEA: Blev lamslået, da hun ringede op

'Jeg håber ikke der er én eneste, der syntes det er i orden at sætte dyr af i en pose. Heller ikke selv om det er i nærheden af et internat. Kattene stod lige ud til en meget befærdet vej og en rasteplads, der ofte bruges af store, tunge lastbiler. Man kan på ingen måde være sikker på at dyrene kan klare sig eller at de vil blive fundet inden de kommer til skade,' skriver Lotte Brink i Facebook-opslaget, som er blevet delt og kommenteret af mange chokerede danskere.

De efterladte kattekillinger var kun omkring fire uger gamle.
Kattemoren var blevet så stresset i løbet af den lange nat i Ikea-posen med sine fire killinger, at hun stak af, lige så snart internatets medarbejdere nærmede sig.

Jette fandt flabet seddel i forruden foran i IKEA: Nu håber hun bare på én ting
Jette fandt flabet seddel i forruden foran i IKEA: Nu håber hun bare på én ting

'Hele dagen har hun gået rundt om stedet, hvor hun var blevet sat af. Vi har kunnet høre hende gå og kalde på sine killinger. Og killingerne kaldte tilbage. De blev hurtig sultne og tørstige og utrygge,' skriver Lotte Brink videre.

I posen fandt medarbejderne lidt foder og et glas med navnet 'Bella' skrevet på. Sandsynligvis navnet på de fire killingers mor. Medarbejderne tog de fire kattekillinger med ind på internatet, mens der blev sat en kattefælde op i håbet om at indfange Bella. Killingernes overlevelse afhang af, om de kunne blive genforenet med moren - og tiden var knap.

Jette fandt mystisk seddel på sin forrude - nu er der nyt i sagen
Jette fandt mystisk seddel på sin forrude - nu er der nyt i sagen

Heldigvis lykkedes missionen, men først efter flere timers ihærdig indsats af Nordjyllands Internats medarbejdere. Både Bella og de fire små killinger ser ud til at klare det, trods de strabadser, de blev udsat for, men Lotte Brink forstår ikke, hvordan nogen har kunnet få sig selv til at udsætte dyrene for den behandling.

'For at slippe for besværet. For at undgå at tage en beslutning. Uden nogen form for ansvarsfølelse over for de levende væsener, hvis skæbne er helt afhængig af deres ejer, har man valgt at 'dumpe' disse 5 sjæle på en landevej i en plastikpose,' skriver hun på Facebook og understreger, at ejeren i stedet burde have henvendt sig til internatet, en dyrlæge eller Dyrenes Vagtcentral.

GALLERI: 10 beviser på, at det bare er sjovere i IKEA
GALLERI: 10 beviser på, at det bare er sjovere i IKEA

Lotte Brinks opsang til den uansvarlige katteejer er blevet delt mere end 200 gange og fået over 1.000 'likes'.

I kommentarfeltet giver flere udtryk for, at de meget gerne vil have en eller flere af killingerne, så heldigvis ser det ud til, at de går en tryg fremtid i møde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk landsholdsspiller i mærkværdigt...
bt.dk
Forhandlingerne afbrudt: Pause til...
bt.dk
Søren Pind går ind i betændt debat...
bt.dk
Drama på fly: Pilot lagt i håndjern...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx