Af Ritzau - 12/06-17 19:10; Opdateret: 12/06-17 19:39

Tyskland indfører midlertidig grænsekontrol mod DanmarkTyskland indfører midlertidig grænsekontrol mod Danmark

Sikkerheden op til G20-topmødet i Hamburg betyder, at der fra dags dato er grænsekontrol mod Tyskland.

storybild

Der vil midlertidigt blive indført grænsekontrol mellem Tyskland og Danmark, oplyser Rigspolitiet. Årsagen er en optrapning af sikkerheden forud for G20-topmødet i Hamburg. (Billede: Free/Claus Torp)

Tyskland indfører mandag grænsekontrol for rejsende fra Danmark indtil 11. juli. Det oplyser Rigspolitiet.

- Rigspolitiet er blevet informeret om, at de tyske myndigheder fra dags dato har indført grænsekontrol for rejsende, der fra Danmark ønsker at indrejse i Tyskland, skriver Rigspolitiet i en meddelelse.

Årsagen til den midlertidige grænsekontrol er G20-mødet i Hamburg 7. og 8. juli. De tyske myndigheder har som led i forberedelserne indført en såkaldt fleksibel grænsekontrol.

Det betyder, at det ikke er sikkert, at danske statsborgere, som ønsker at krydse grænsen til Tyskland fra Danmark, bliver mødt med grænsekontrol. Det er dog en mulighed.

- Rigspolitiet opfordrer til, at man som hidtil ved rejser til Tyskland husker at medbringe sit pas, skriver politiet en pressemeddelelse.

Topmødet i Hamburg vil bringe repræsentanter fra de 19 største økonomier i verden til den tyske by.

Den tyske kansler, Angela Merkel, har gjort G20-landenes forhold til Afrika til mødets tema.

En midlertidig foranstaltning ved større arrangementer ses også i Danmark. Eksempelvis har Danmark indført indrejsekontrol i forbindelse med Folkemødet på Bornholm.

Her vil deltagere blive mødt af politiet ved ankomsten.

- Uanset om man kommer med fly, færge eller skib, vil man blive mødt af politiet. Det gælder også, hvis man kommer i en lystbåd til en af de små havne, siger vagtchef Peter Johansen fra Bornholms Politi.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx