Af - 27/10-14 15:53

Kropskameraer hjælper allerede dansk politi til at fange kriminelleKropskameraer hjælper allerede dansk politi til at fange kriminelle

De omdiskuterede kropskameraer, som politikere vil have monteret på politibetjente, har i længere tid været brugt af politibetjentene.

storybild

Københavns Politis Task Force Pusher Street har i længere tid brugt kropskameraer. (Billede: Polfoto/(Arkivfoto))

- Vi har gode erfaringer med kropskameraer. De hjælper os med at fange nogle af de banditter, vi ellers ikke ville få fat i. Så sent som i forrige uge anholdte vi tre personer, der kastede med sten efter politiet, og som vi kunne identificere ud fra optagelserne.

Sådan lyder det fra politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politis Task Force Pusher Street til Information ovenpå, at Enhedslisten i sidste uge forsøgsordning med kropskameraer på politibetjente.

Helt konkret vil de have en forsøgsordning, hvor videomaterialet fra kropskameraerne skal indgå som bevismateriale i klagesager mod politiet.

Men det viser sig altså nu, at dansk politi allerede har erfaringer ved brug af kropskameraerne. Og det er en klar årsag til, ifølge Steffen Thaaning Steffensen:

- Vores øjne kan opfange noget, men kameraerne opfanger ofte noget andet, og derfor bruger vi dem i stor stil.

Kropskamera kan styrke borgernes tillid til politiet
Kropskamera kan styrke borgernes tillid til politiet

Den udmelding, at det bliver brugt 'i stor stil', kommer bag på Politiforbundets formand.

- Jeg var, før den her debat startede, ærlig talt ikke vidende om at politiet allerede bruger kropskameraer i så vid udstrækning, som det er tilfældet, siger Claus Oxfeldt, der tidligere har udtrykket sig negativt over Enhedslistens forslag, og fortsætter:

- Men det her er noget andet, for politiet bruger det som efterforskningsmiddel. Enhedslistens forslag skal pålægge politiet at bruge kameraer, som kan bruges i klagesager.

- Der er forskel på pligten til at bære et kamera hele tiden, og så at bruge et kamera til en efterforskning. Det er jo ikke anderledes, end når vi laver rum- eller telefonaflytning. Det er et middel, lyder det fra Politiforbundets formand.

Enhedslisten forslag støttes af Dansk Folkeparti, SF, Konservative og Liberal Alliance.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Jørgen Olsen er med i beskidt...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Forskere lover: NU løser vi gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx