Af - 02/11-16 12:41

Kedelig rekord: Flere dyr ender på internater end nogensinde førKedelig rekord: Flere dyr ender på internater end nogensinde før

Dyrene er blevet droppet, smidt ud, efterladt i papkasser eller overladt til den visse død.

Bildstrecke im Grossformat »

Det har aldrig før været så populært blandt danskerne at være kæledyrsejere, men bagsiden af medaljen kan mærkes på landets internater, som får indleveret mange dyr.

De seneste måneder har Dyrenes Beskyttelse oplevet rekordhøjt antal indleverede dyr på deres internater sammenlignet med tidligere år.

I perioden juli til oktober i år har Dyrenes Beskyttelse modtaget 4.485 dyr, hvilket er det højeste antal nogensinde

Kan du se de vilde dyr der gemmer sig?
Kan du se de vilde dyr der gemmer sig?


Dyrene er blevet droppet, smidt ud, efterladt i papkasser eller overladt til den visse død. Nogle er blevet vanrøgtet, har ikke fået mad nok eller er ganske enkelt blevet ladt i stikken.

- Fælles for alle de mange katte, hunde, kaniner og marsvin, der lige nu er på vores internater, er, at de alle er blevet tilovers, har været uønskede, ikke har kunnet blive hos deres familier, har levet som herreløse og er blevet syge eller på anden vis har været i nød, siger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

WWF: Knap 60 procent af verdens vilde dyr er forsvundet
WWF: Knap 60 procent af verdens vilde dyr er forsvundet


I 2013 modtog Dyrenes Beskyttelses internater 3285 dyr i perioden juli-oktober. Det tal er i år steget til 4485, altså en stigning på 37 procent på blot 3 år. Ifølge foreningen, skal forklaringen på stigningen findes flere steder.

- Vi oplever mange dumpede dyr, hvor ejerne ganske enkelt smider deres dyr ud, altså efterlader dem i kasser og tasker eller sætter dem på vores dørtrin. Men også dyreværnssager, hvor vi giver en ny chance til dyr, der er blevet fjernet fra ejere, som ikke kunne tage sig ordentligt af dem, siger Jens Jokumsen.

Forsker: Din hund drømmer om dig, når den sover
Forsker: Din hund drømmer om dig, når den sover


De mange dyr giver pladsproblemer på Dyrenes Beskyttelses internater, som lige nu kæmper med at finde nye hjem til de mange ekstra dyr.

Ønsker man et nyt kæledyr, ser Dyrenes Beskyttelse gerne, at man overvejer at få det fra et internat. Lige nu sidder over 1.200 dyr på Dyrenes Beskyttelses internater og venter på en chance til i et nyt hjem.

Galleri: Katte der sover de mest mærkelige steder
Galleri: Katte der sover de mest mærkelige steder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet deler billede - hvem har set...
bt.dk
Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Har du også undret dig? Derfor...
bt.dk
Legendarisk cirkus risikerer at lukke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx