Af Ritzau - 12/03-17 10:02; Opdateret: 12/03-17 12:49

Medie: Tyrkiets premierminister kommer til DanmarkMedie: Tyrkiets premierminister kommer til Danmark

Ifølge redaktør på dansk-tyrkisk medie kommer Tyrkiets premierminister til Danmark i næste uge.

storybild

Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim, planlægger at komme til Danmark. Det sker, mens Tyrkiet og Holland er midt i en diplomatisk strid. Arkivfoto. (Billede: Reuters/Yiannis Kourtoglou)

Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim, har ifølge tyrkiske medier oplyst, at han planlægger et besøg til Danmark i næste uge. Det skriver DR.

Redaktør Sadi Tekelioglu fra det dansk-tyrkiske medie Kuzey siger, at det forventes, at premierministeren besøger Danmark 19. marts.

Han vil deltage i et borgermøde med herboende tyrkere og har officielle møder dagen efter. Programmet for premierministerens besøg er endnu ikke officielt fastlagt.

- Jeg kan forestille mig, at det handler om at få herboende tyrkeres jastemmer til folkeafstemningen i Tyrkiet den 16. april, siger Sadi Tekelioglu.

Allerede fredag besøgte Mehmet Mehdi Eker, som er en af flere næstformænd i det tyrkiske Retsfærdigheds- og Udviklingspartiet (AKP), Danmark.

Det fremgår af Foreningen for Tyrkiske Demokrater i Europas side på Facebook, og det fortæller en svensk mødearrangør i Stockholm til det svenske nyhedsbureau TT.

Eker var minister for landbrug og fødevarer indtil 2016. Sadi Tekelioglu tror, at han deltog i et borgermøde under sit besøg i Danmark.

Premierminister Yildirims besøg kommer, mens en diplomatisk konflikt mellem Holland og Tyrkiet er eskaleret de seneste par dage.

Striden er udløst af en forestående folkeafstemning i Tyrkiet om en ændring af den tyrkiske forfatning.

Hvis tyrkerne siger ja til ændringen, åbner det blandt andet for, at præsident Recep Tayyip Erdogan kan blive siddende som præsident frem til 2029.

Tyrkiske ministre har haft travlt med at møde tyrkiske vælgere bosat i flere europæiske lande.

Men den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, blev nægtet indrejse i Holland, da han ville tale til et vælgermøde for tyrkere i Holland. Hollænderne ville ikke godkende hans besøg af sikkerhedshensyn.

Senere forsøgte den tyrkiske familieminister, Fatma Betul Sayan Kaya, at få adgang til landet. Hun blev tilbageholdt af myndighederne i Rotterdam.

Myndigheder i Tyskland, Østrig og Schweiz har også aflyst vælgermøder med deltagelse af tyrkiske ministre.

Østrigs kansler, Christian Kern, har foreslået et forbud mod tyrkiske valgmøder i hele EU. Det har den danske udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), afvist.

Søndag skriver han i en skriftlig kommentar, at "ingen - heller ikke Danmark - vil acceptere, at regeringsrepræsentanter fra et andet land forsøger at tvinge sig adgang til landet under trusler om sanktioner".

Udenrigsministeren forholder sig dog endnu ikke til det varslede besøg i Danmark, men kun striden mellem Holland og Tyrkiet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Mette Gjerskov kan være færdig i...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx