19/05-14 06:57

Nu bliver det sommer i Danmark - men ikke for alleNu bliver det sommer i Danmark - men ikke for alle

Det er særligt sønderjyderne, der kan slikke sol midt på ugen. Men derefter venter en omgang ustadigt vejr.

storybild

Onsdag og torsdag bliver ugens varmeste dage. Og i det sønderjyske kan det blive helt op til 27 grader. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

Når termometeret rammer 25 grader har vi ifølge DMI en vejrmæssig sommerdag, og sådan en dag er der nogle danskere, der kan være så heldige at nyde i denne uge.

For midt på ugen skinner solen og bringer varme med sig særligt til sønder- og vestjyder, der roligt kan finde shorts og sandaler frem.

DMI: Så lækkert bliver sommervejret
DMI: Så lækkert bliver sommervejret

- Det bliver en uge, hvor det en overgang bliver varmere, men så bliver det mere ustadigt sidst på ugen, siger vagthavende meteorolog ved DMI Klaus Larsen.

Vejret lægger dog ud med en bygedag mandag, hvor solen dog også kigger frem mellem de våde indslag. Temperaturen ligger omkring de 20 grader de fleste steder. Ved de østlige kyster bliver det køligere.

Tirsdag bliver det til gengæld småt med vand for oven:

- Der kommer en del sol flere steder tirsdag, og den vil også skinne lystigt onsdag og torsdag, lyder det fra meteorologen.

Nu hitter dette charterland igen
Nu hitter dette charterland igen

Onsdag og torsdag bliver ugens varmeste, og det betyder typisk mellem 20 og 25 grader. Men i det sønderjyske kan det blive endnu varmere - helt op til 27 grader kan sønderjyderne - og måske også vestjyderne - nyde torsdag.

"Sommeren" varer dog ikke længe, for allerede fredag går det ned ad bakke igen med mere vådt og omskifteligt vejr.

- Det bliver efterhånden koldere og mere ustadigt. Det er temmelig usikkert lige nu, præcist hvordan det bliver. Prognoserne sejler rundt, men alt tyder på, at det bliver noget koldere i weekenden, siger Klaus Larsen.

DMI: Sommer kan ramme i næste uge
DMI: Sommer kan ramme i næste uge

Midt i det omskiftelige vejr kan der komme en omgang torden - og fra de flotte temperaturer på over 20 grader, kan termometeret dratte helt ned på omkring 15 grader søndag, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storkonflikt nærmer sig: Bryder...
bt.dk
Forbrugerombudsmanden advarer: Får du...
bt.dk
Fire brødre fra Jylland solgte biler...
bt.dk
34-årig mand er død efter bus-ulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx