Af - 22/12-16 12:53

Niels på 29: - Jeg onanerer kun hvis jeg får penge for detNiels på 29: - Jeg onanerer kun hvis jeg får penge for det

29-årige Niels er en af de mange studerende, der supplerer SU'en ved at donere sæd.

Se Niels fortælle, hvad der er hans motivation for at donere sæd. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Det er spild at onanere derhjemme i stedet for at gå ned og få penge for det, fortæller 29-årige Niels.

Niels er en af de mange studerende, der supplerer sin SU med penge fra de danske sædbanker. Over 60 procent af sæddonorerne er studerende. Det oplyser den danske sædbank Nordic Cryobank.

- Jeg har doneret sæd i fire år og tjent 15.000 kroner, siger Niels, der fortæller, at efter hver afleveret prøve får man 200 kroner kontant, og hvis prøven bliver godkendt, får man yderligere 100 kroner. Netop pengene er årsagen til, at han er donor:

- Jeg vil ikke gøre det, hvis jeg ikke får penge for det, for så vil det være for meget at give af mig selv. Nogle gange gør jeg det, når jeg ved, jeg skal i byen og godt kunne bruge 200 kroner til øl, siger Niels, der ellers bruger sine donorpenge på mad og cafépenge, for SU'en rækker ikke så langt.

Studerende onanerer sig til ekstra lommepenge
Studerende onanerer sig til ekstra lommepenge

Smukt at hjælpe andre
Men det er ikke kun pengene, der får Niels til at donere. Han fortæller, at det er en nem og smuk måde at hjælpe andre med at få et barn, og så har det ingen konsekvenser for ham i hverdagen:

- Der skal gå 48 timer mellem hver udløsning, når man skal donere. Men når jeg ses med min kæreste, så skruer jeg ned for donationer og op for sex, siger Niels, der fortæller, at kun hans kæreste og enkelte venner ved, han er donor. Hans forældre ved ingenting.

Landsret frifinder sædbank i sag om genfejl i donorsæd
Landsret frifinder sædbank i sag om genfejl i donorsæd

"Gad ikke have et job på McDonald's"
De jævnlige besøg i sædbanken startede som en lidt sjov idé for fire år siden:

- Det startede som en sjov tanke, men det skal ikke være for sjov. For det er en alvorlig sag, man skal tænke over, hvad man gør, men det er også nogle ret nemme penge. Jeg tror ikke, jeg vil være så meget til at stå på McDonald's i otte timer fredag og lørdag, så det her er lidt nemmere, siger Niels, der er bevidst om, at han kan have børn både i Danmark og udlandet, men det er ikke noget, han tænker over så ofte.

"Kan godt lide mine gener bliver spredt"
Den unge jyde kan godt lide tanken om, at hans gener bliver spredt. Han håber, at hans børn har nogle af de samme værdier, som ham selv:

- Jeg kan godt lide tanken om at sprede mine gener ud, for jeg er sund og rask, så det er fint, at der er andre, der får glæde af det, siger Niels, der har valgt at være åben donor. Når hans donorbørn er fyldt 18, har de mulighed for at kontakte ham:

- Jeg har tænkt lidt over, om jeg skal sætte et kryds i kalenderen i år 2030, for der kan de ringe, siger Niels, der gerne vil donere sæd, så længe det er muligt.

Har du et interessant eller anderledes studiejob, så skriv til journalist Sophie Himmelstrup på: s.himmelstrup@mx.dk

Amalie søger sæddonor: Så mange børn vil hun have inden brystoperation
Amalie søger sæddonor: Så mange børn vil hun have inden brystoperation

Niels er et opdigtet navn. Hans rigtige identitet er kendt af redaktionen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx