Af - 08/01-15 06:09; Opdateret: 08/01-15 09:22

Hver anden unge kvinde snager i kærestens beskederHver anden unge kvinde snager i kærestens beskeder

53 procent af danske unge kvinder tjekker kærestens beskeder, uden han ved det. Det er ikke bare usundt, men også ulovligt, lyder det fra eksperter.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Pling! Den karakteristiske beskedtone indikerer, at din kæreste har fået endnu en sms, som han kaster sig over. Hvem er det mon, han skriver med?

Den situation er vi nok mange, der har stået i, men hvad gør man for at stille sin brændende nysgerrighed?

LÆS DAGENS AVIS HER

Mere end hver anden unge kvinde mellem 18 og 29 år vælger at tjekke kærestens sms'er eller Facebook-beskeder – uden han ved det. 13 procent har gjort det mere end seks gange.

De unge mænd er knap så slemme – her har 32 procent snaget i beskeder. Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress.

Usundt at lyve på Facebook: Gør dig paranoid
Usundt at lyve på Facebook: Gør dig paranoid

Men det er en dårlig idé af flere grunde forklarer parterapeut Ingrid Ann Watson.

- Først og fremmest ødelægger det noget i dig selv. Man bliver en person, man ikke har lyst til at være. Og så bryder det tilliden mellem parret, mener hun.

Hvorfor er det især kvinderne, der snager?

- Vi kvinder er nok mere nysgerrige - og hurtigere til at fange eventuelle faresignaler, end mænd er. Og så er vi åbenbart bedre til at overbevise os selv om, at det er okay at snage, siger hun.

Er man bekymret for, at kæresten skjuler noget, er der kun en løsning:

- Man skal simpelthen bare spørge direkte. Hvis kæresten bliver sur, kan man fortælle, at man viser stor tillid ved at vise sine følelser, fortæller Watson.

TV: Så klamme beskeder får '15-årig pige' af modne mænd på Facebook
TV: Så klamme beskeder får '15-årig pige' af modne mænd på Facebook

En ting er, at det er en dårlig idé at tjekke kæresten, noget ganske andet er, at det faktisk er ulovligt.

- Vi har brevhemmelighed i Danmark, og udgangspunktet er, at det er ulovligt at åbne andres lukkede breve og at gøre sig bekendt med indholdet af dem. Det samme gælder også de 'nye' former for breve som sms'er og beskeder på Facebook, forklarer Trine Baumbach, lektor i strafferet ved Københavns Universitet.

Så medmindre du og kæresten har en klar aftale om, at I må tjekke hinandens beskeder, er det altså om at holde fingrene for sig selv.


LÆS OGSÅ: Facebook-ægteskab endte i vold

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx