Af - 27/09-15 19:02

Qvortrup: Her kan Skipper blive bedre end JohanneQvortrup: Her kan Skipper blive bedre end Johanne

Der er risiko for, at hun ikke kan fylde skoene ud, men særligt ét sted bliver hun bedre, vurderer politisk kommentator Henrik Qvortrup.

storybild

(Billede: Polfoto)

Enhedslistens stemmesluger, Johanne Schmidt-Nielsen, kan ikke længere stille op som folketingskandidat. Pernille Skipper bliver partiets nye spidskandidat. Det blev besluttet på Enhedslistens årsmøde søndag.

Det bliver en glidende magtovertagelse, så vi kommer ikke til at se en stor pludselig forandring, vurderer politisk kommentator Henrik Qvortrup.

Enhedslisten lover bod og bedring efter millionunderskud
Enhedslisten lover bod og bedring efter millionunderskud

Her sætter han Pernille Skipper og Johanne Schmidt-Nielsen op imod hinanden i tre kategorier: kommunikationsevne, vælger-appel og politisk tæft.

Vælger-appel:
- Johanne Schmidt-Nielsen er jo i top. Hun appellerer til Enhedslistens kernesegment. Hun har fat i de unge, og har bevist, at hun er andet end en forvokset studenterpolitiker. Pernille Skipper er stadig langt mere ukendt og har ikke samme gennemslagskraft, vurderer Henrik Qvortrup.

Qvortrup om Enhedslisten: - Det er ikke smart at skifte stemmeslugeren ud
Qvortrup om Enhedslisten: - Det er ikke smart at skifte stemmeslugeren ud

Kommunikationsevne:
- Her er de begge gode. Men Johanne Schmidt-Nielsen er lidt bredere. Herudover er hun mere klassisk 'parole'-rød, hvorimod Pernille Skipper godt kan fremstå mere teknisk. Det kan dog hænge sammen med at hun tidligere mest har beskæftiget sig med det retspolitiske. Men Johanne Schmidt-Nielsen passer bare bedre ind i Fælledparken til 1. maj, lyder det fra den politiske kommentator.

Politisk tæft:
- Her er jeg overbevist om, at Pernille Skipper kan score højere end Johanne Schmidt-Nielsen. Pernille Skipper virker mere stringent og taktisk tænkende end Johanne Schmidt-Nielsen, som jeg indimellem har syntes placerede sig forkert til politiske forhandlinger.

LÆS OGSÅ: 17 syriske flygtninge dør ud for Tyrkiets kyst

LÆS OGSÅ: Ekspert: Lange konflikter får flygtninge til at blive

LÆS OGSÅ: Flygtninge finder husly i Europa via internettet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx