26/09-13 12:53

Sass: Regeringen vil ikke forbyde populære flekslånSass: Regeringen vil ikke forbyde populære flekslån

De populære flekslån vil ikke blive forbudt, siger Henriks Sass Larsen

storybild

(Billede: Polfoto)

De såkaldte flekslån har fået mange kritiske ord med på vejen. Men erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) er ikke klar til at forbyde den form for lån.

Det siger han på Realkreditrådets årsmøde i København torsdag.

- Samlet er over trefjerdedel af udlånene til danske husholdninger rentetilpasningslån. Og regeringen har ingen planer om at udstede forbud mod et-årige rentetilpasningslån, siger ministeren.

Ifølge tal fra Realkreditforeningen står lån med et års løbetid for 28 procent af det samlede udlån til landets boligejere.

Den type lån har sammen med lån med tre og fem års løbetid samt de afdragsfrie lån fået skyld for at være medvirkende årsag til boligboblen, der brast i løbet af 2007.

Alligevel kan boligejerne fortsat få den type lån. De bliver i hvert fald ikke forbudt:

- Det helt centrale er, at realkreditinstitutterne laver en solid vurdering af låntagerne, fastslår Henrik Sass Larsen.

Overfor Ritzau uddyber ministeren, hvorfor han mener, at det ikke er nødvendigt, at politikerne regulerer flekslån:

- Det er jo ikke det, at man kan låne 1000 kronesedlerne billigere det ene sted fremfor det andet, som giver en krise, siger Henrik Sass Larsen.

- Det, der giver en krise, er, hvis man låner for mange penge ud til folk, som ikke har råd til at betale dem tilbage i det tilfælde, hvor det går ravruskende galt det hele, understreger ministeren.

Derfor er han mere opmærksom på den kreditvurdering, som realkreditinstitutterne ligger til grund for at låne penge ud til boligejerne.

Henrik Sass Larsen er ikke bekymret for, at de korte lån vil være med til at puste priserne op i den spirende fremgang, der er på boligmarkedet.

- Det tror jeg ikke, vil ske. Jeg har svært ved at se en stor konverteringsbølge af de lån, der ikke er F1-lån i dag, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lauritz.com har i årevis solgt...
bt.dk
Inga flyttede fra Danmark for 40 år...
bt.dk
Bombe i Superligaen: Stjæler...
bt.dk
Nadja indrømmer: Når jeg bliver fuld,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx