Af Lasse Cato - 23/07-15 10:28

GUIDE: Danmark rundt - det skal du lave i løbet af weekendenGUIDE: Danmark rundt - det skal du lave i løbet af weekenden

Der er masser af sjove begivenheder rundt om i Danmark i løbet af denne uge. Vi guider til fem i øst og fem i vest.

Bildstrecke im Grossformat »

Danmark rundt: Det kan du lave i løbet af weekenden – øst for Storebælt

Lille og hyggelig festival

Festivalsæsonen er i fuld gang, og i disse dage finder en af de mindre af slagsen sted. Der er tale om Nakkefestival, der igen i år disker op med en lang række mindre musiknavne på firedagsfestivalen. Mantraet er, at gæster skal føle sig velkomne, og af samme årsag er der ikke tradition for små, private lejre på festivalen, men derimod er der tale om én stor lejr. Hele overskuddet går igen i år til velgørende formål, og endagsbilletter koster 200 kroner. Du kan læse mere om arrangementet på Nakkefestival.dk

Hvad? Nakkefestival
Hvornår? Den 22.-25. juli
Hvor? Rørvig

Hestene bliver taget med på stranden

De danske strande bliver brugt til mange aktiviteter hen over sommeren, men det er ikke hver dag, der bliver spillet polo på dem. Altså, sådan rigtig polo på hesteryg. Det er ikke desto mindre netop, hvad der sker, når syv internationale polohold med nogle af verdens bedste spillere kommer til Hornbæk for at spille World Cup i beachpolo for første gang på dansk sand. Læs mere på Scandinavianbeachpolo.com.

Hvad? Scandinavian Beach Polo World Cup
Hvornår? Den 23.-25. juli
Hvor? Hornbæk Strand

GUIDE: Dette skal du IKKE gøre, hvis du vil sove
GUIDE: Dette skal du IKKE gøre, hvis du vil sove

Godt og blandet på Staden

På søndag er rækken af gratis søndagskoncerter foran Nemoland på Christiania nået til to dansksprogede favoritter – et navn af lidt nyere karakter og et navn, der er absolutte koryfæer i dansk musik. Der er tale om Dean Thompson, der til daglig er med til at sætte standarden for dansk dancehall sammen med resten af Donkey Sound (blandt andre Wafande og Pharfar), og efterfølgende Rockers By Choice, der i sin tid var med til at starte den danske hiphopscene. Det hele starter klokken 18 og er gratis. Læs mere på Nemoland.dk.

Hvad? Søndagskoncert med Dean Thompson og Rockers By Choice
Hvornår? Den 26. juli
Hvor? Nemoland, Christiania

Kajakmaraton på Amager

Klokken 12 lørdag vil omkring 250 kajakroere sætte i gang med et maraton, der tager dem fire gange rundt om Amager Strandpark, hvilket svarer til 20 kilometer. For tilskuerne vil der være stillet boder op med mad, drikke og musik. Læs mere på
Amagerstrandparkrundt.dk.

Hvad? Amager Strandpark Rundt
Hvornår? Den 25. juli
Hvor? Amager Strandpark

GUIDE: Det skal du give i drikkepenge
GUIDE: Det skal du give i drikkepenge

Fest på havnen

Det er 134. gang, der bliver afholdt Hornbæk Havnefest, når den nordsjællandske by i weekenden åbner op for byens største begivenhed. Normalt kommer der omkring 12.000 gæster i løbet af de tre dage, og der er masser af underholdning – blandt andet boder, børneaktiviteter og musik. Fredag spiller Lis Sørensen, lørdag er der Bruce Springsteen-klassikere ved E-Street Jam, og søndag er det Birthe Kjær, der folder sig ud. Læs mere på Hornbaekhavnefest.dk.

Hvad? Hornbæk Havnefest
Hvornår? Den 24.-26. juli
Hvor? Hornbæk

Danmark rundt: Det kan du lave i løbet af weekenden – vest for Storebælt

Hitsnedker i Friheden

Han har storhittet med sange som ‘Kongens Have’ og ‘Veninder’ og lader til at blive ved med at spytte ørehængere ud, og fredag kan TopGunn så opleves i Smilets By. Det sker, når han optræder til Tivoli Frihedens faste arrangement Fed Fredag klokken 20. For at komme ind og kunne skråle med på hitmagerens sange kræver det blot, at man betaler indgang til forlystelsesparken. Før klokken 18 koster det 110 kroner for voksne, 90 for børn og ingenting for dem under 90 centimeter. Efter klokken 18 stiger de voksnes pris til 150. Læs mere på Friheden.dk.

Hvad? TopGunn til Fed Fredag
Hvornår? Den 24. juli klokken 20
Hvor? Tivoli Friheden, Aarhus

7 tegn på at din sommerfest er HELT ude af kontrol
7 tegn på at din sommerfest er HELT ude af kontrol

Slap af til elektronisk

Igen i år ruller Stella Polaris-karavanen gennem landet, og i weekenden er det Sønderborg og Aarhus, der kan glæde sig til sprøde, afslappende elektroniske toner. Siden festivalen startede i 1997, har den udviklet sig til at være verdens største gratis elektroniske musikfestival. Med andre ord kræver det ikke andet end at pakke picnickurven og et tæppe og sætte kursen mod henholdsvis Sønderborg Slot og Botanisk Have i Aarhus. Begge steder starter arrangementet klokken 12. Du kan læse mere på Stella-Polaris.dk.

Hvad? Stella Polaris
Hvornår? Henholdsvis den 24. og 25. juli
Hvor? Sønderborg og Aarhus

Gratiskoncert for børn

I rækken af gratis koncerter i den fynske hovedstad er fokus denne torsdag på de yngste i familien. Det bliver nemlig børnevenligt, når Av Godaw, Pippilipop, Kaya Brüel & Ole Kibsgaard samt OK Money spiller op. Især Kaya Brüel, der tidligere har medvirket på flere ‘Åh Abe’-plader, og Ole Kibsgaard, der er kendt fra børne-tv som ‘Kaj og Andrea’, må forventes at kunne behage det unge publikum. Ud over at være børnevenligt er arrangementet også helt gratis at tage med til, og du kan læse mere på Oplev.Odense.dk.

Hvad? Torsdagskoncert i Odense
Hvornår? Den 23. juli klokken 17
Hvor? Kongens Have, Odense

GUIDE: Gå festivalamok i Storbritannien
GUIDE: Gå festivalamok i Storbritannien

Dans til folkefest

Beliggende i Salling med udsigt over Himmerland er der lagt op til en vaskeægte folkefest, når Sundsøre Musikfestival løber af stablen torsdag, fredag og lørdag. På programmet kan man blandt andet finde navne som Sussi og Leo samt Zididada. Billetterne koster 400 kroner, og du kan læse mere om festivalen på Facebook.com/sundsoere.musikfestival.

Hvad? Sundsøre Musikfestival
Hvornår? Den 23.-25. juli
Hvor? Junget Strand i Roslev

Beachvolleyfest i Kerteminde

I weekenden er der mulighed for at opleve det største stævne på Danish Beachvolley Tour, når 150 hold dyster om at komme med til Danmarksmesterskaberne på Amager Strandpark til august. Begge dage starter stævnet klokken 9 i Kerteminde, og det er gratis at kigge på. Lørdag er der desuden lagt op til efterfest på baren Den Røde Pimpernel i Kerteminde. Du kan læse meget mere om stævnet på Beachvolley.dk.

Hvad? Kerteminde Grand Slam i Beach Volley
Hvornår? Den 25.-26. juli
Hvor? Kerteminde

GUIDE: Sådan lever du billigt på festival
GUIDE: Sådan lever du billigt på festival

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt præst: Derfor hylder danskerne...
bt.dk
Lejlighed på 15 kvadratmeter solgt...
bt.dk
10 sunde vaner, som du skal droppe...
bt.dk
Kjell tjekkede sin mail - og opdagede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx