Af Ritzau - 30/10-16 23:21

Politidirektør: Christianias hashsalg er mindsket markantPolitidirektør: Christianias hashsalg er mindsket markant

Handlen med hash på fristaden er reduceret til en fjerdedel, efter at boderne i Pusher Street blev revet ned.

storybild

Pusher Street på Christiania var før et lukrativt marked for hashsalg, men det er reduceret til en fjerdedel på knap to måneder, vurderer politidirektør. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Selv om der stadig sælges hash i Pusher Street på Christiania, har salget i fristaden nået et nærmest historisk lavpunkt.

Det siger Thorkild Fogde, der er politidirektør ved Københavns Politi.

- Vi vurderer, at handlen er reduceret til i hvert fald en fjerdedel af, hvad den var, før boderne blev revet ned, siger han til Politiken mandag.

Vurderingen bygger på politiets efterretninger, observationer, oplysninger fra kilder og patruljeringer i området.

Salget begyndte at dykke 2. september. Det skete, få dage efter at en håndlanger for ejeren af en hashbod havde skudt to civile betjente på Christiania.

Det fik christianitter til at gå i gang med at rive hashboder og net ned i den berygtede Pusher Street.

Samtidig blev det besluttet et fællesmøde, at der ikke længere måtte sælges hash fra boder. Kunder blev også opfordret til at støtte Christiania ved at købe hash et andet sted.

Pusherne presser dog på for at komme tilbage på fristaden, advarer Thorkild Fogde.

- Skal vi fastholde den nuværende situation, skal christianitterne have hjælp, og her er det vores synspunkt, at de ikke kan klare det alene, siger han til Politiken.

Københavns Politi har tidligere skønnet det samlede hashsalg på Christiania til cirka en milliard kroner om året. Det tyder dog ikke på, at markedet er rykke et andet sted hen, siger politidirektøren.

Markedet er næppe heller baggrund for en række af skyderier, som har præget hovedstaden de sidste uger.

- Det er ikke vurderingen, at den opblussen af konflikter, vi har set i bandemiljøet, har noget som helst med Pusher Street at gøre.

- Oplysningerne tyder på, at det har udspring i bandemiljøet og har at gøre med etableringen af nye klubber og ændrede magtforhold mellem eksisterende klubber, siger Thorkild Fogde til Politiken.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx