Af - 29/07-16 20:46

DF'er i strid modvind: Kæder eks-SF'er sammen med ISDF'er i strid modvind: Kæder eks-SF'er sammen med IS

Gladsaxes folketingskandidat Kristian Tørning fra Dansk Folkeparti udsættes for kritik efter en meningsudveksling med debattør Özlem Cekic.

storybild

Tidligere SF'er Özlem Cekic. (Billede: Scanpix)

Gladsaxes folketingskandidat Kristian Tørning fra Dansk Folkeparti er havnet i et værre stormvejr efter længere tids skriverier på sociale medier.

Det skriver TV2 LORRY.

Diskussionen kulminerede torsdag, da Özlem Cekic spurgte, om hun måtte invitere sig selv på en dialogkaffe hos Kristian Tørning. Til det svarede han:

- Det kunne jeg aldrig drømme om, men det slår mig, at du holder ramadanmiddag - ganske som de gør i Islamisk Stat - ikke?'

Menneskeretsdirektør: DF diskriminerer med farlig politik
Menneskeretsdirektør: DF diskriminerer med farlig politik

Den kommentar har flere fået galt i halsen, og Dansk Folkepartis partitop tager nu afstand fra Kristian Tørnings udtalelser.

- Det mener vi bestemt er forkert. Man skal ikke på nogen måde kæde hendes navn, eller andres navne, sammen med IS. Det er der ikke noget grundlag for. Og det tager vi selvfølgelig afstand fra, siger Poul Lindholm Nielsen, der er partisekretær i Dansk Folkeparti til TV 2 Lorry.

Özlem Cekic, der er tidligere folketingsmedlem for SF, er overrasket over den noget bizarre kommentar fra Kristian Tørning.

- Jeg synes, det er rigtig grotesk, at man laver en sammenligning og en parallel mellem ramadan, som nogenlunde er det, der svarer til jul, og så terrorisme. Det synes jeg er rigtig, rigtig voldsomt, siger Özlem Cekic til TV 2 Lorry.

LA: Ingen mening i at straffe muslimer kollektivt
LA: Ingen mening i at straffe muslimer kollektivt

DF: Absurd at give påståede homoseksuelle asyl i Danmark
DF: Absurd at give påståede homoseksuelle asyl i Danmark

De sidste ti år har Dansk Folkeparti smidt i alt 15 medlemmer ud af partiet efter kontroversielle udtalelser. Skæbnen for Kristian Tørning i Dansk Folkeparti er endnu ikke besluttet.

- Det er klart, at det giver anledning til, at vi må have en snak med Kristian Tørning. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger Poul Lindholm Nielsen til TV 2 Lorry.

Kristian Tørning er til daglig lektor ved Danmarks Journalisthøjskole, hvor han underviser og forsker. TV 2 Lorry har fredag forsøgt at kontakte ham via sms, opkald og mail, men han har ikke vendt tilbage på henvendelserne.

DF vil oprette reserve af pensionerede politibetjente
DF vil oprette reserve af pensionerede politibetjente

Skulle Kristian Tørning skifte mening i forhold til en kop dialogkaffe, står Özlem Cekics indbydelse stadig åben.

- Jeg har tilbudt ham, ligesom jeg tilbyder alle andre, der sender hademails til mig, som starter med perker, luder og terrorist, at jeg kan komme forbi til en kop dialogkaffe. Jeg tager gerne kaffen med. Jeg vil enormt gerne forstå, hvad det er, der gør, at vi har behov for på den måde at dæmonisere hinanden, siger hun til TV 2 Lorry.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx