Af Ritzau / abs - 13/01-16 12:48; Opdateret: 13/01-16 14:49

Politi skærper patruljering efter kvindechikanePoliti skærper patruljering efter kvindechikane

Politiet i Midt- og Vestjylland skærper nu patruljeringen omkring værtshusmiljøerne. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Bildstrecke im Grossformat »

Politiet vil nu patruljere mere omkring værtshusmiljøerne i Thisted.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at flere kvinder i Thisted Kommune har klaget over, at de har følt sig generet af udenlandske asylansøgere i nattelivet.

- Vores kerneopgave er at skabe tryghed for borgerne. Når vi får meldinger om, at der er borgere her i landsdelen, som ikke føler sig trygge, når de går ud i nattelivet, så reagerer vi prompte, udtaler politiinspektør Claus Nørgaard.

Politiet oplyser samtidig, at man lige nu kun har kendskab til få hændelser, hvor kvinder har følt sig krænket af asylansøgere.

- Vi er selvfølgelig meget interesserede i at høre fra andre borgere, der kan have oplevet at føle sig krænkede – og det uanset, om der er tale om udenlandske - eller danske gerningsmænd, siger Claus Nørgaard.

- Enhver henvendelse vil selvfølgelig blive taget meget alvorligt, siger han.

Generende opførsel og ubehagelige tilnærmelser er lige nu et brandvarmt emne i Europa. I de seneste dage er der poppet sager op fra Köln og senest Stockholm, hvor kvinder har følt sig generet af udenlandske mænd.

Også i Sønderborg oplever flere diskoteker problemer med flygtninges opførsel.

-Vi må konstatere, at en stor del af de mandlige gæster, der er kommet fra det lokale asylcenter, har meget svært ved at respektere det andet køn. I mine øjne er det en krænkelse, hvis en eller flere mænd fortsætter med at røre ved en ung pige efter at hun har sagt stop, siger Glenn Hollender fra diskoteket Den Flyvende Hollænder til TV SYD.

Tre diskoteker i Sønderborg indførte sidste år et krav om, at alle deres gæster skulle kunne tale enten dansk, tysk eller engelsk for at komme ind på diskoteket.

LÆS OGSÅ: ISS-topchef: Vi bør se på særløn til flygtninge i job

LÆS OGSÅ: V-bagland i hårdt angreb på regeringens udlændingepolitik

LÆS OGSÅ: DF'er forlader partiet i raseri over at få mundkurv på

LÆS OGSÅ: Løkke: Smykkeforslag er det mest misforståede i historien

LÆS OGSÅ: Regeringen udskyder skattereform til efteråret

LÆS OGSÅ: TV: Ny anti-islamistisk demonstration i Tyskland

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx