Af - 08/03-14 09:14

Kendte prædikanter tager afstand fra Ruth Evensen efter skilsmisseKendte prædikanter tager afstand fra Ruth Evensen efter skilsmisse

'Her skilles vandene', lyder det fra korsfareren Moses Hansen og evangelisten Johny Noer efter at Ruth Evensen i går offentliggjorde, at hun har fundet en ny mand.

storybild

Ruth Evensen er raget uklar med de to prædikanter Johny Noer og Moses Hansen. (Billede: Polfoto/MX-montage/arkiv)

Ruth Evensen har forladt sin mand til fordel for en ny, og det møder nu skarp kristen kritik.

Den tidligere frontkvinde i den kontroversielle kristne meninghed Faderhuset offentliggjorde i går på sin Facebook-profil, at hun er blevet skilt fra Knut Evensen, som også var en af Faderhusets spidser.

Ruth Evensen skal skilles – har fundet en ny mand
Ruth Evensen skal skilles – har fundet en ny mand

Men det er ganske ukristeligt, mener prædikanten Moses Hansen, der på sin Facebook-profil kalder bortgiftningen for både vanvittig og syg.

'Dette er religiøse dæmoners bedrag for fuld udblæsning,' skriver Moses Hansen:


Utilfredsheden med Evensens nye ægteskab bliver også luftet i et indlæg, Moses Hansen har forfattet sammen med evangelisten Johny Noer:

'Allerede for få uger siden har vi fået information om jeres beslutning, at Knut skal føre sin ex-hustru “op af gulvet” for at bortgifte hende til en anden mand,' skriver de to i en erklæring, de har offentliggjort på både Moses Hansens Facebook-profil og Johny Noers hjemmeside.

De to skriver videre med en bibelhenvisning, at 'en utugts synd af lignende art end ikke findes blandt hedningerne', og slutter af med en kras kritik af den nu nedlagte frikirke, Evensen stod i spidsen for:

'Da vi regner med at tale for døve ører, beder vi inderligt til Gud, at så mange som muligt må blive reddet ud af det sekteriske fangebur, hvori de i “Faderhuset” er indespærret.'

Slut med Ruth: Faderhuset nedlægges
Slut med Ruth: Faderhuset nedlægges

Vækkelsesprædikanten Moses Hansen blev især kendt, da han tilbage i 2002 – i øvrigt i samarbejde med Faderhuset – demonstrerede mod Islam med et tre meter højt kors på Nørrebro i København. Han har siden gjort sig bemærket ved flere gange at leje stande på sexmesser for at advare imod porno.

77-årige Johny Noer har i årevis rejst rundt og missioneret med sin såkaldte Pilgrim Convoy og har siden 2002 boet i en spartansk lejr i det sydlige Israel. For nylig gav myndighederne dog Noer og hans menighed besked på, at de ikke må blive, fordi de ikke ejer den jord, de bor på.

Religiøs pophader er tilbage
Religiøs pophader er tilbage

- Vi bliver presset ud. De ortodokse jøder, som er organiseret på den politiske højrefløj, vil ikke have os her, postulerede Noer i januar i Berlingske.

På Ruth Evensens egne Facebook-væg er der både lykønskninger med det nye ægteskab og advarsler om, at skilsmissen fra Knut Evensen ikke er den rigtige løsning.

'Det er slet ingen løsning at gå fra hinanden, det er bare et skridt imod endnu mere kaos både hos Jer selv, og alle de folk, der har fået meget hos Jer i alle årene, Aflys det bryllup i maj, find sammen igen, og definer et nyt mål på et mere realistisk plan,' lyder en af opfordringerne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx