Af Ritzau - 22/04-16 00:12

Færre bliver smidt ud af deres hjemFærre bliver smidt ud af deres hjem

Antallet af udsættelser er faldet med næsten 20 procent fra 2014 til 2015, viser nye tal.

storybild

Socialborgmesteren i København, Jesper Christensen (V), er bekymret for, at det kommende kontanthjælpsloft vil betyde, at antallet af udsættelser stiger. (Billede: Polfoto/Daniel Hjorth)

Antallet af borgere, der bliver tvunget til at flytte fra deres bolig, falder.

Domstolsstyrelsens seneste opgørelse over fogedsager viser, at antallet af såkaldte udsættelser er faldet med næsten 20 procent fra 2014 til 2015, skriver Politiken.

Ifølge interesseorganisationen Danmarks Almene Boliger, BL, skal forklaringen findes i en målrettet indsats mod økonomisk rod hos socialt udsatte.

- Vores arbejde med gældsrådgivning og økonomisk rådgivning i boligområderne i samarbejde med kommunerne er den vigtigste brik i det her spil, siger BL's direktør, Bent Madsen, til Politiken.

I Københavns Kommune, hvor udsættelser er faldet med 24 procent, glæder socialborgmester Jesper Christensen (S) sig over det markante fald.

361 borgere blev sat ud af deres hjem i løbet af 2015.

Han er dog samtidig bekymret for, at det kommende kontanthjælpsloft vil betyde, at antallet af udsættelser stiger igen.

- Tidligere har man kunnet se udsættelseskurven knække, når der kom ændringer i folks forsørgelsesgrundlag, siger Jesper Christensen, som også bakkes op af Bent Madsen.

- Vi frygter, at antallet af udsættelser vil stige, fordi der jo er tale om en ganske stor reduktion i mange familiers rådighedsbeløb, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter makabre drab på 3-årig og...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx