Af - 08/10-15 06:35; Opdateret: 08/10-15 22:26

Flyder eller synker din afføring - her er hvad der er sundestFlyder eller synker din afføring - her er hvad der er sundest

Der er langt fra ligegyldigt, om din afføring lander på toiletkummens bund, eller om den flyder

Det skal du spise - og undgå at spise - hvis du gerne vil have en afføring, der flyder. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Tager du et kig i kummen, når du har været på toilettet og lavet stort? Hvis ikke, så burde du gøre det. Enten flyder eller synker din afføring - og det ene er bedre end det andet.

I en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for metroxpress, svarer 18 procent af deltagerne, at deres afføring som oftest flyder, mens 22 procent svarer, at deres afføring som oftest lander på kummens bund. 32 procent svarer, at deres afføring synker eller flyder nogenlunde lige meget.

Metroxpress præsenterede Dennis Raahave, der er overlæge og seniorforsker på Nordsjællands hospital, for resultatet:

Man kunne jo håbe på, at der havde været flere flydere, eftersom det er sundere. Når folk spiser rimelig fornuftigt - når de spiser varieret kost, der indeholder en hel del fibre, frugt, grøntsager og rugbrød - så vil de få sådan et rimeligt fibertilskud, at de vil få flydere.
Det siger Dennis Raahave, der også netop har skrevet en ph.d. i forstoppelse.

Jens Rikardt Andersen, lektor ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, forklarer, at folk, der oftest har flydere, også har stor risiko for at slå prutter.

Skib tømte toilettet og svinede københavnske strande til
Skib tømte toilettet og svinede københavnske strande til

Ligesom Dennis Raahave er Jens Rikardt Andersen enig i, at det er indtagelsen af kostfibre, der afgør, om din afføring synker eller flyder, da nogle kostfibre i tyktarmen bliver omdannet til brint.

- Luften kan komme ud som prutter eller som en del af afføringen - der så vil flyde. Hvis luften ikke skal komme ud som prutter, men forblive i afføringen, kræver det, at du drikker en del vand. Vand er nemlig en forudsætning for, at afføringen kan indeholde luften, siger Jens Rikardt Andersen

Her kan du få cheesecake lavet på gorilla-afføring
Her kan du få cheesecake lavet på gorilla-afføring

Hvis tørstofindholdet bliver for meget, er der altså ikke plads til luften, og så kommer luften ud som prutter i stedet.

Så drik en masse vand, når du har spist groft brød eller grøntsager - altså fiberholdig mad - hvis du vil undgå at slå prutter.


LÆS OGSÅ: TV: Dreng træder i hundelort - hans reaktion er fantastisk voldsom

LÆS OGSÅ: Kunstig bæ skal hjælpe forstoppede danskere

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee afslører 'X Factor'-mysterie:...
bt.dk
Sarah Louise delte vovet billede på...
bt.dk
Ung mor jubler: Jeg skal giftes
bt.dk
Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx