Af - 24/02-16 10:00

Qvortrup: Her er de tre mulige udfald for Eva Kjer Hansen-sagenQvortrup: Her er de tre mulige udfald for Eva Kjer Hansen-sagen

Der er tre mulige udfald for Eva Kjer Hansen, efter Konservative har udtrykt mistillid overfor ministeren.

storybild

Sent tirsdag aften holdt Lars Løkke Rasmussen et krisemøde, efter Konservative med Søren Pape Poulsen i spidsen har udtryk mistillid over for Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hasen på baggrund af beregninger i regeringens landbrugspakke.

Siden mødet har det politiske Danmark holdt vejret, da den pressede regeringen og Lars Løkke måske vil se sig nødsaget til at udskrive valg. Der er dog i alt tre scenarier, som kan udspille sig onsdag, vurderer metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

Qvortrup: Løkke forsøgte hemmelig aftale med Pape bag lukkede døre
Qvortrup: Løkke forsøgte hemmelig aftale med Pape bag lukkede døre

Eva Kjer trækker sig

- Det ene scenarier går på, at Løkke i dag melder ud, at Eva Kjer trækker sig, eller at Eva Kjer selv gør det. Så har de konservative sejret.

Løkke udskriver valg

- Den anden mulighed er, at Løkke siger: 'Hvis min miljøminister skal gå, så falder hele regeringen, og så udskriver jeg folketingsvalg.'

Valg i salen

- Den tredje mulighed er, at Løkke bestemmer, at Eva Kjer kun vil blive væltet, hvis der bliver stemt om det nede i folketingssalen. Det vil sige, at de konservative skal nede og trykke på knappen.

Overrasket Q: Et stærkt træk af de Konservative
Overrasket Q: Et stærkt træk af de Konservative

Af de tre muligheder vurderer Henrik Qvortrup, at den første og sidste mulighed er de mest sandsynlige.

- Den med at Løkke frivilligt skulle sige, at regeringen så vælter, kommer ikke til at ske.

Hvis der skulle udskrives valg, er det bedst for Løkke, hvis det kommer til at fremstå som om, at det er Konservative, som har udløst folketingsvalget.

- For øjeblikket foregår der en nervekrig, som handler om, hvem der kan tilskrives ansvaret, hvis det kommer til et folketingsvalg. Løkke og mange borgerlige forsøger at sælge budskabet om, at det er de konservative, der udløser valget, vurderer Qvortrup.

Men hvis valget kommer, kan det dog også komme til at fremstå som om, at det er, fordi Løkke ikke kan acceptere, at Eva Kjer Hansen må træde tilbage.

LÆS OGSÅ: Q efter samråd: Tyndeste indrømmelse i nyere dansk politik

LÆS OGSÅ: Qvortrup ødelægger jubilæumsfesten: Konservative bør finde ny formand

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Uforståeligt at K freder Eva Kjer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx