Af - 09/12-13 06:00

Advokat: Fartbøde-lov kan medføre slagsmålAdvokat: Fartbøde-lov kan medføre slagsmål

Det kan føre til 'slagsmål', at regeringen vil ændre færdselsloven, så bilejere hænger på fartbøder, de ikke selv er skyld i, påpeger advokat.

storybild

Står det til regeringen er det fremover ejerten og ikke føreren af bilen, der hænger på fartbøden. Det kan medføre korporlige konflikter, hvis føreren nægter at betale bøden, vuderer advokat. (Billede: polfoto/arkiv)

Det er dybt problematisk, at regeringen med justitsminister Morten Bødskov (S) i spidsen vil ændre færdselsloven, så det fra 1. marts næste år er ejeren og ikke føreren af bilen, der hænger på fartbøden. Det mener Advokatsamfundet.

Lovforlaget betyder, at det fremover kan koste en bilejer op til 3.000 kroner at låne sin bil ud til en ven, der kører op til 30 procent for for stærkt og bliver snuppet i en automatisk hastighedskontrol.

Skal biler have lov til at køre til højre for rødt?
Skal biler have lov til at køre til højre for rødt?

Det er ikke alene retssikkerhedsmæssigt problematisk, men er også 'unødigt konfliktskabende', mener højesteretsadvokat Mette Lauritzen, som har været pennefører på Advokatsamfundets høringssvar på det kontroversielle lovforlag.

Juletid er buletid
Juletid er buletid

- Hvis man har lånt sin bil ud til en ven, som kører for stærkt, men nægter at betale fartbøden, hænger ejeren som udgangspunkt på bøden. Det kan jo føre til alt fra sagsanlæg til uvenskab og slagsmål. Man privatisere politiets arbejde med det her lovforlag, og det, synes vi, er problematisk, siger Mette Lauritzen.

800 danske tankstationer er luknings-truet
800 danske tankstationer er luknings-truet

Det er noget vrøvl, mener Mogens Kjærgaard Møller, direktør for Rådet for Sikker Trafik.

- Man kan jo spørge sig selv, hvor mange i ens egen vennekreds, der ikke ville vedstå sig deres ansvar og betale fartbøden. Jeg mener, at det er en pseudodebat, siger han og tilføjer, at forslaget vil spare politiet for en masse bøvl og gavne trafiksikkerheden:

- En del fartsyndere – måske endda de værste - gemmer helt bevidst deres ansigt bag solbriller eller solskærmen. Med lovændringen vil de ikke længere slippe for bøden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx