Af Pelle Dam - 21/05-14 11:23

Hurra: Der er blevet færre fattige danskereHurra: Der er blevet færre fattige danskere

Antallet af fattige mennesker i Danmark er faldet fra 2011 til 2012, viser en ny rapport fra regeringen.

Det ser ud til at gå fremad med at nedbringe fattigdommen i dagens Danmark. Fra 2011 til 2012 er antallet af økonomisk fattige danskere faldet. Det viser en ny rapport fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

I 2012 var cirka 39.000 mennesker i Danmark fattige. Det svarer til 0,7 procent af befolkningen. Af den gruppe er omkring 7900 børn. Det svarer til 0,8 procent af alle børn i Danmark.

85 mennesker ejer det samme som verdens fattigste halvdel
85 mennesker ejer det samme som verdens fattigste halvdel

Det er første gang, at regeringen fremlægger en fattigdomsredegørelse. Hvert år skal en redegørelse belyse udviklingen af fattigdommen i Danmark.

Analyserne viser blandt andet, at omkring 30-40 procent hvert år forlader gruppen af økonomisk fattige. Det viser, at det er muligt at komme ud af fattigdom.

- Analyserne viser, at fattigdom er et komplekst problem. Udfordringerne kan ikke beskrives med få ord. Man kan sige det samme om løsningerne, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i en pressemeddelelse.

Millioner af amerikanere lever for under 5.000 kr. om måneden
Millioner af amerikanere lever for under 5.000 kr. om måneden

- Den gode nyhed er, at uddannelse og arbejde er et effektivt værn mod fattigdom, og regeringen er i fuld gang med at sørge for reelt lige muligheder netop for uddannelse og arbejde.

Socialminister Manu Sareen (R) pointerer, at det er vigtigt, at regeringen også fremadrettet arbejder på at reducere fattigdom i Danmark.

- Jeg tillader mig at være forsigtig optimistisk over det fald i antallet af fattige i 2012, som fattigdomsredegørelsen viser.

Fattig i Danmark: 'Mine børn er genbrugsbørn'
Fattig i Danmark: 'Mine børn er genbrugsbørn'

- Fattigdomsgrænsen og denne redegørelse giver os et godt grundlag for at følge udviklingen blandt udsatte og sårbare mennesker i samfundet.

- Det giver os dermed et bedre grundlag for at forebygge fattigdom og målrette initiativer over for dem, der er i risiko for eller allerede lever i fattigdom, siger ministeren i en pressemeddelelse.

I 2013 fastsatte regeringen en officiel fattigdomsgrænse i Danmark. Det betyder, at man som dansker er fattig, hvis man tjener under 103.200 kroner om året.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim er syg og på kontanthjælp: Nogen...
bt.dk
Store brølere på danske sygehuse:...
bt.dk
Nøgleperson ankommet til Forligsen...
bt.dk
Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx