Af - 18/09-16 16:02; Opdateret: 18/09-16 16:16

Qvortrup: Nu taler partilederne om valgQvortrup: Nu taler partilederne om valg

Det er ikke længere kun politiske kommentatorer, der slår på valgtrommerne. Nu er det partilederne, der har grebet trommestikkerne, påpeger politisk kommentator Henrik Qvortrup.

storybild

Dansk Folkeparti er klar til valg og afviser ultimativt Anders Samuelsens (LA) lige så ultimative krav om at lette topskatten med femprocentpoint for alle indkomster. (Billede: scanpix)

- Er i klar til valg, lød det fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl, da han i denne weekend trådte op på talerstolen foran 1.300 partisoldater til partiets årsmøde i Herning.

- Jaaaa!, lød svaret fra salen.

Med Thulesen Dahls årsmødetale er snakken om et efterårsvalg rykket fra at være en akademisk selskabsleg blandt politiske kommentatoter og iagttagere til at være en eksplicit mulighed blandt landets partiledere, lyder analysen fra politisk kommentator Henrik Qvortrup.

Kommentator: DF og LA har et enormt behov for drama
Kommentator: DF og LA har et enormt behov for drama

- Thulesen Dahl fik sikret sig, at han har baglandets opbakning til et valg. Samtidig fik han med sin ultimative afvisning af Liberal Alliances topskattekrav presset Anders Samuelsen, siger Qvortrup og tilføjer, at Samuelsen trods forsikringer om, at kursen er uændret, virker knap så stålsat som før.

- Der er tunge folk i dansk erhvervsliv, som i øjeblikket lægger pres på Samuelsen for at få ham til at opgive sit ultimative skattekrav. Tror jeg fortsat, at vi få valg? Ja, men det virker som Samuelsen har fået gele i knæene.

Foto: Scanpix

Løkke opfordrede i weekenden kamphanerne i blå blok til at begrave stridsøkserne og se den realpolitiske virkelighed i øjnene.

DF'er: Giv alle migranter et par kondisko
DF'er: Giv alle migranter et par kondisko

- Der er, som det står nu, ikke 90 mandater eller noget, der minder om det, for topskattelettelser. Det er virkeligheden. Realpolitik, om man vil. Venstre, Liberal Alliance, Konservative og Radikale har sammen 61 mandater. Resten er i virkeligheden imod, sagde Løkke på et VU-stævne i lørdags.

Løkke vil gøre alt for a komme i gang med forhandlingerne om regeringens 2025-plan i håb om, at han kan lukke den ene delaftale efter den anden for til sidst at stå tilbage med topskattespørgsmålet og dermed lægge maksimalt pres på Samuelsen på at give sig og accepterer en mindre topskattelettelse, påpeger Qvortrup.

Samuelsen fastholder krav trods DF-ultimatum
Samuelsen fastholder krav trods DF-ultimatum

- Men det bliver mere end vanskeligt. Man talte i Thornings tid om en historisk dysfunktionel rød regering, men det var jo den rene harmoni i forhold til det, vi oplever i den blå blok i øjeblikket.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx