Af Ritzau - 11/11-16 10:50; Opdateret: 11/11-16 17:58

Danmark beholder grænsekontrollen i tre måneder mereDanmark beholder grænsekontrollen i tre måneder mere

Både den svenske, danske og norske grænsekontrol fortsætter ind i det nye år. Det har regeringerne vedtaget.

storybild

Danmark, Sverige og Norge forlænger deres grænsekontrol med tre måneder. Det oplyser de tre landes regeringer fredag. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Den danske regering har fredag besluttet at forlænge den midlertidige grænsekontrol frem til 12. februar.

- Så længe der ikke er styr på Europas ydre grænser, skal vi selv kunne kontrollere, hvem der krydser den danske grænse, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i en skriftlig kommentar på ministeriets hjemmeside.

- Jeg ser stadig en alvorlig risiko for, at flygtninge og migranter uden korrekte id-papirer strander her i landet, hvis de ikke kan rejse videre til Sverige. Derfor er det fortsat nødvendigt med grænsekontrol.

Meldingen kommer efter, at både Sverige og Norge fredag valgte at forlænge kontrollen ved deres grænser.

Forlængelsen sker dog ikke uden problemer. Den danske og svenske regering diskuterer ifølge den svenske indenrigsminister, Anders Ygeman, om formen på kontrollerne kan ændres for at gøre det nemmere at pendle over Øresund.

Det er dog endnu ikke lykkedes de to lande at nå til enighed. Ministeren håber, at der snart vil blive fundet en løsning for at lette livet for pendlerne.

- Jeg forstår deres besvær, og jeg gør alt, hvad jeg kan for at komme overens med Danmark, siger han ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Kontrollen i Sverige finder sted ved Øresundsbroen og havnene i Trelleborg, Malmø, Helsingborg og Göteborg. Den blev indført som konsekvens af en strøm af flygtninge og migranter, der havde kurs mod Sverige.

I Norge gælder grænsekontrollen færger, der lægger til kaj fra Danmark, Sverige eller Tyskland.

Den danske kontrol fokuserer på grænsen mod Tyskland.

EU-Kommissionen har givet grønt lys til, at Danmark sammen med fire andre Schengen-lande - Sverige, Norge, Tyskland og Østrig - må forlænge grænsekontrollen i yderligere tre måneder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: 11 timer inde i ekstremt...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx