Af Lars Dinesen - 10/04-15 20:22

Frygt for listeria i dansk McDonald's-mad var grundløsFrygt for listeria i dansk McDonald's-mad var grundløs

Listeriabakterier i rodfrugter, der bruges i retter på McDonald's-restauranter, var kun ganske få.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/nam Y. huh)

Der er ingen grund til at frygte listeriabakterier, selvom man i løbet af den senere tid har sat tænderne i retterne "GrovGrilled Chicken" og "Side Salad" på danske McDonald's-restauranter.

Det oplyser fastfoodkæden fredag aften, efter at den tidligere på ugen advarede om det modsatte.

Nu viser det sig imidlertid, at der på intet tidspunkt har været nogen risiko forbundet med at spise McDonald's produkter, der indeholdt rodfrugtblanding med produktionsdato 31. marts og 1. april 2015.

Listeria-fund på danske McDonald's-restauranter
Listeria-fund på danske McDonald's-restauranter

- Leverandøren af produktets eksterne laboratorium har netop konstateret, at der ikke kan spores listeria i de efterfølgende prøver, som ellers var under mistanke for at indeholde listeria, skriver McDonald's i en pressemeddelelse.

Når de første prøver sporede listeria i rodfrugtblandingen, skyldes det ifølge laboratoriet, at listeriabakterien godt nok var at finde.

Indholdet af listeria har dog været meget lavere end det niveau, som EU-lovgivningen tillader i fødevarer, og derfor var der aldrig nogen fare på færde.

Hamburgerryg tilbagekaldes efter listeriafund
Hamburgerryg tilbagekaldes efter listeriafund

- Vi er selvfølgelig meget glade for resultaterne. Det er en stor lettelse, at der ikke kan spores listeria, og at vores gæster ikke har været udsat eller haft grund til bekymring på noget tidspunkt, siger pressechef hos McDonald's, Pia Tobberup.

LÆS OGSÅ: Nyt listeriafund i rullepølser solgt i Bilka og Føtex

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx