Af Simon Boas - 04/05-17 14:48

Nedbrud til eksamen i folkeskole: 68.000 kan være ramtNedbrud til eksamen i folkeskole: 68.000 kan være ramt

9. klasseselever sad over hele landet klar til afgangseksamen i dansk torsdag morgen, da et teknisk nedbrud i første omgang satte en stopper for prøven.

storybild

(Billede: Scanpix/Kim Haugaard)

På trods af både generalprøver og en belastningtest bukkede systemet hos Undervisningsministeriet alligevel under, da 9. klasseseleever over hele landet skulle tage deres afgangseksamen i dansk på en hjemmeside, der var lavet til formålet.

Det fortæller kontorchef Rasmus Vanggaard Knudsen til Stiften.dk.

»I dag er det sådan, at eleverne går ind på en hjemmeside for at se opgaven - i modsætning til i gamle dage, hvor de fik udleveret et hæfte. Da prøven starter klokken 9, er der i løbet af de første minutter elever, der ikke kan se opgaven på siden. Andre kommer fint ind og kan gå i gang,« siger han og tilføjer, at det potentielt kan have ramt samtlige 68.000 elever, der skulle til afgangseksamen i dag.

Studerende: Nej til fokus på nyuddannedes jobsucces
Studerende: Nej til fokus på nyuddannedes jobsucces

Overbelastning betød, at man på flere skoler måtte vente i 12 neglebidende minutter, før man endelig kunne komme i gang med eksamen. Og det er beklageligt, understreger Rasmus Vanggaard Knudsen.

Heldigvis lykkedes det Undervisningsministeriet at få koblet yderligere 16 ekstra servere på umiddelbart efter nedbruddet, og de elever, der blev ramt, fik lov til at forlænge prøven med det antal minutter, de blev forsinket.

Søren Pind vil straffe studier uden jobudsigt
Søren Pind vil straffe studier uden jobudsigt

Torsdag eftermiddag skal 10. klasseseleverne til afgangsprøven, og her vil man fortsætte med at køre med de ekstra servere for at forhindre fejlen i at ske igen, fortæller Rasmus Vanggaard Knudsen til Stiften.dk


LÆS OGSÅ: Universitet i kæmpe brøler: Rikke scorede et 12-tal - så modtog hun en foruroligende mail

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Stor mystik om dødsfald: Sådan var...
bt.dk
Dansk stjerne i mystisk fravær:...
bt.dk
Øresundsforbindelsen måtte lukke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx