Af - 12/11-15 10:45; Opdateret: 12/11-15 11:05

TV: 16-årige Moniques far har været fængslet i 12 år - Jeg har savnet ham vildtTV: 16-årige Moniques far har været fængslet i 12 år - Jeg har savnet ham vildt

Monique var kun fire år gammel, da hendes far blev dømt for mord. Siden da har hun kun haft kontakt med ham i fængslet omgivet af vagter.

For 12 år siden blev Moniques far dømt for mord. Da faderen kom ind og sidde var Monique kun fire år gammel. Derfor skal teenageren for første gang til at vænne sig til en normal tilværelse med sin far, når han bliver løsladt

Monique har efterhånden besøgt fængsler i hele landet, men indenfor det seneste år har hun kun besøgt sin far en gang om måneden, da han har været indsat i Jylland og hun bor på Sjælland.

TV: Han skulle erobre men... Kendt tv-vært kikser fælt på vild bane
TV: Han skulle erobre men... Kendt tv-vært kikser fælt på vild bane

Der skal ellers som udgangspunkt tages hensyn til de indsattes børn, så de har nemmere ved at besøge deres dømte forældre.

I seneste afsnit af ’Janus og Skyggedanmark’ på Kanal 5 sætter tv-vært og skuespiller Janus Bakrawi fokus på, hvordan det påvirker børn, når deres mor eller far sidder i fængsel.

TV: Hvad skjuler han? Ekstrem kode optaget i japansk tog
TV: Hvad skjuler han? Ekstrem kode optaget i japansk tog

Janus Bakrawi dykker ned i de mange regelsæt, der er omkring besøgsordninger og undrer sig over, hvor lidt der bliver taget hensyn til de børn, der ofte skal undvære den ene forælder i mange år.

Du kan se klippet øverst i artiklen eller hele udsendelsen på Dplay

TV: Kvinde fanger flykatastrofe på Snapchat
TV: Kvinde fanger flykatastrofe på Snapchat

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx