Af Ritzau - 28/05-16 10:41; Opdateret: 28/05-16 12:09

Tysk kitesurfer dræbt i ulykke på RømøTysk kitesurfer dræbt i ulykke på Rømø

39-årig mand blev erklæret død på sygehuset efter at være forulykket under kitesurfing.

storybild

Ved kitesurfing flyver surferens sejl oppe i luften som en drage. Surferen kan blive løftet op og falde ned, hvis han eller hun er uheldig. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Rodger Bosch)

En tysk mand kom så alvorligt til skade i en kitesurfingulykke fredag, at han nogle timer efter mistede livet. Det oplyser vagtchef Allan Dalager fra Syd- og Sønderjyllands Politi lørdag.

Ulykken skete på Sønderstrand på Rømø, som er et populært område for kitesurfere. Fredag klokken 14.43 blev den 39-årige surfer løftet højt op i luften af vinden, hvorefter han styrtede mod jorden.

- Han blev bragt til Odense Universitetshospital, og her blev han erklæret død klokken 17.03. De pårørende er blevet underrettet, fortæller Alan Dalager.

Ifølge vagtchefen blev politiet i første omgang ikke tilkaldt i forbindelse med ulykken. Det var først ved meddelelsen om dødsfaldet, at ordensmagten kom ind i billedet. Derfor har politiet endnu ikke et klart billede af, hvordan ulykken nøjagtig er indtruffet.

Kitesurfing minder om almindelig windsurfing, men i stedet for et sejl, der er fast monteret på surfbrættet, drives surferen frem af et sejl, som flyver oppe i luften - en drage.

Hos Dansk Sejlunion fortæller konsulent Henrik Tang Kristensen, at sporten dog ikke er så farlig, som den har ry for.

- Målt på antallet af alvorlige ulykker, så er det ikke lige så farligt som for eksempel lystfiskeri fra en lille jolle. Og det vil man vel ikke kalde for en ekstremsport, siger han.

Der er flere eksempler på alvorlige ulykker, hvor opvinde og andre uforudsete vejrfænomener har vist sig farlige for kitesurfere.

I påsken i 2007 mistede en 23-årig mand livet, da vinden fik fat i hans kitesurfingudstyr, som han var i færd med at gøre klar. Manden fløj 136 meter gennem luften, inden han ramte en garagevæg og blev dræbt.

I oktober 2011 brækkede en 14-årig dreng fra Tyskland et ben og et håndled ved en kitesurfingulykke ved Børsmose Strand ved Oksbøl.

I september sidste år blev en kitesurfer ved Kongelundsfortet på Amager løftet 10 meter op i luften, hvorfra hun faldt mod jorden. Kvæstelserne viste sig siden at være så alvorlige, at kvinden nogle måneder senere afgik ved døden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pornostjerne stod frem med påstande...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx