Af Nanna Steen Sjoerslev - 12/08-15 12:26

Dankortet glødede hos forbrugerne i juli månedDankortet glødede hos forbrugerne i juli måned

Tallene for dankortomsætningen i juli er behagelig læsning for dansk økonomi, der sætter ny rekord.

storybild

Juli måned satte rekort for dankortomsætningen. (Billede: Polfoto)

Efter en skuffende juni måned tog dankortomsætningen revanche i juli. Tal fra Nets viser, at omsætningen steg med 6,7 procent i forhold til juli sidste år, når man fraregner betalinger med Mobilepay.

Alt i alt blev der gennemført 103,1 millioner betalinger til en samlet værdi af 30,4 milliarder kroner, og det tal er ikke set højere hidtil.

Danske Bank introducerer det kontaktløse dankort
Danske Bank introducerer det kontaktløse dankort

Det er godt nyt for dansk økonomi, fordi det tyder på, at det private forbrug ikke er gået helt så meget i stå, som det ellers så ud til.

- Det er en ekstremt kraftig vækst på måneden, og man skal derfor være varsom med at overfortolke tallene. Det kan for eksempel være placeringen af helligdage og ferie, som spiller månedstallene et puds.

- Men dagens tal understreger trods alt, at det private forbrug lever i bedste velgående, og at den tendens til nedgang i økonomien, som vi spottede i 2. kvartal, nok mest af alt var en enlig svale, skriver Danske Banks cheføkonom Steen Bocian i en kommentar.

Tricktyve dømt for dankort-misbrug for 1,7 millioner
Tricktyve dømt for dankort-misbrug for 1,7 millioner

Hos Sydbank mener makroøkonom Peter Bojsen Jakobsen da også, at der er grobund for en tro på, at forbruget vil udvikle sig positivt den kommende tid.

- Boligmarkedet er i fortsat fremgang, flere kommer i arbejde, renten er historisk lav, og lav inflation og positive lønstigninger øger danskernes købekraft, siger han.

Sydbanks forventning er, at danskernes forbrug stiger med cirka to procent i år.

Dankort-omsætningen når over 30 milliarder kroner
Dankort-omsætningen når over 30 milliarder kroner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx