Af Ritzau - 29/06-17 15:25; Opdateret: 29/06-17 16:10

Pape og Løkke til Rumænien: Få styr på jeres fængslerPape og Løkke til Rumænien: Få styr på jeres fængsler

Søren Pape Poulsen kalder det en træls sag, at Højesteret sidste måned afviste at udlevere fire rumænere.

storybild

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er ikke tilfreds med, at kriminelle rumænere ikke kunne overføres til fængsler i Rumænien. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen/arkiv)

Det er ikke godt nok, og regeringen arbejder fortsat på at etablere danske fængselspladser i udlandet.

Meldingen kommer torsdag fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Han var kaldt i samråd i Folketingets Retsudvalg.

Det var han på foranledning af DF's retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

Han ville have Pape til at redegøre for, hvilke initiativer ministeren vil tage i relation til en højesteretsdom fra sidste måned. Den forhindrer Danmark i at udlevere kriminelle rumænske statsborgere til afsoning i Rumænien.

- Jeg er som justitsminister selvfølgelig ikke tilfreds med denne situation. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at sørge for, at Danmark kan udlevere og overføre kriminelle til Rumænien, siger Pape.

Højesteret vurderede i sidste måned, at rumænske fængsler er for kummerlige. Dermed undgik de fire rumænere udsendelse til deres hjemland.

Tre af rumænerne - en mor og hendes to døtre - anklages i Rumænien for organiseret menneskehandel. Den fjerde er en rumænsk mand. Han har kørt som chauffør i Europa.

Pape siger, at både han og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har rejst problemet over for deres rumænske kolleger.

- Jeg gjorde min rumænske kollega opmærksom på, at afgørelserne efterlader både Danmark og Rumænien i en meget utilfredsstillende situation, siger Pape.

Danmark har ifølge Pape brug for en garanti fra rumænsk side om, at de overførte kriminelle altid tilbydes mindst tre kvadratmeter personlig plads.

De fire rumæner ville blot være sikret et personligt rum på to kvadratmeter. Det vil ifølge domstolen være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 3.

I sidste uge tog Løkke sagen op med den rumænske præsident. Pape oplyser, at de rumænske myndigheder er klar over fængselsproblemet. Ifølge Pape arbejder Rumænien på at udbygge kapaciteten i fængslerne.

Frem mod 2023 forventes den øget med yderligere 12.000 pladser. Så vil alle fængsler i Rumænien lever op til de tre kvadratmeter.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye forbindelser under lup: Særlig...
bt.dk
Venner gennem 30 år: Eddie Skoller...
bt.dk
Teenageren Emma trodsede sine...
bt.dk
Kritikken hagler ned over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx