Anker Boye fortsætter: Bruger over 41.000 kroner på mobildataAnker Boye fortsætter: Bruger over 41.000 kroner på mobildata

Odenses borgmester har brugt over 41.000 kroner alene på mobildata på 15 måneder.

storybild

Anker Boye (Billede: Polfoto)

Man skulle tro, at Odenses borgmester Anker Boye havde fået en lærestreg, da han i 2011 fik en telefonregning på 250.000 kroner for at downloade data på en ferie i Tyrkiet. Men den 64-årige socialdemokrat fortsætter med at bruge tusinder af skattekroner på internet til mobilen.

Det viser metroxpress' gennemgang af borgmesterens telefonregninger. Således viser fem kvartalsregninger fra foråret 2013 til sommer 2014, at Anker Boye har brugt 41.341 kroner på mobildata på 15 måneder.

Udskældt borgmester betaler kæmpe mobilregning
Udskældt borgmester betaler kæmpe mobilregning

En af kvartalsregningerne er fra 11. november sidste år, og den viser, at han på tre måneder har brugt 19.384 kroner på internet på mobilen. Odense Kommune har ellers en helt favorabel aftale med TDC gennem Statens og Kommunernes Indkøbs Service.

”Prisen på telefoni og internet i kommunernes aftaler er omkring halvdelen af de billigste, som man kan få som privatkunde. Hvis man skal surfe for 20.000 kroner på et kvartal, så taler vi om adskillige timers surf, streaming og mail om dagen på mobilen, hvis det er foregået i Danmark,” siger Torben Rune, direktør i Netplan, som rådgiver om telefonregninger.

Afsløring: Borgmester sagde ja til skatteyderbetalt telefonregning på kvart million
Afsløring: Borgmester sagde ja til skatteyderbetalt telefonregning på kvart million

De Konservative i Odense vil have nu have indført et loft over telefonregningerne i kommunen. Det forslag bliver bakket op af Dansk Folkeparti, der kritiserer Anker Boyes store dataforbrug.

”Det overrasker mig, at han har brugt så mange penge. Det skal vi have gjort noget ved. Han må simpelthen lære at bruge mobilen med mere omtanke. Men det er økonomiudvalgets ansvar,” siger gruppeformand Alex Ahrendtsen.
Metroxpress ville gerne have spurgt Anker Boye, hvor han har brugt sin mobiltelefon og til hvad, men på trods af adskillige henvendelser har det ikke været muligt at få en kommentar fra borgmesteren.

LÆS OGSÅ: Odense borgmester fik telefonregning på kvart million efter ferie

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Skuffet Kevin Magnussen: 'Vi kæmper...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Popstjerne skrev om Andreas og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx