Af - 01/01-15 10:00; Opdateret: 01/01-15 10:20

Har du set det her, Bjarne? Milliard-bonus til Goldman Sachs-ledelseHar du set det her, Bjarne? Milliard-bonus til Goldman Sachs-ledelse

121 medlemmer af finansselskabet Goldman Sachs topledelse i London får milliarder i årlig bonus.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Finansselskabet, Goldman Sachs, som i år købte sig ind i den danske energikoncern, Dong Energy, med det mål at tjene mindst 8 milliarder kroner til sig selv har givet i alt 4 milliarder kroner i ekstra bonus til virksomhedens 120 ledende medarbejdere i London – det vil i gennemsnit sige godt 30 millioner til hver.

De rundhåndede julegaver har ifølge britiske medier hidset Den internationale Robin Hood-skattekampagne op.

Fik lønbonus: - Kun 45 millioner..? Jeg er da bedre end det
Fik lønbonus: - Kun 45 millioner..? Jeg er da bedre end det

- Det er nogle obskønt høje beløb. En alt for lavt beskattet finansiel sektor bliver ved med at fylde deres egne lommer, lyder det fra kritikkerne, som også beskylder Goldman Sachs for at have forsøgt at skjule de høje beløb i et gammelt regnskab fra 2013 udsendt mellem jul og nytår .

Nu vælter pengene ind hos Dong igen
Nu vælter pengene ind hos Dong igen


Goldman Sachs købte i januar cirka 19 procent af DONG. Det foregik sammen med ATP og PFA, idet de samlet investerede 13 milliarder kroner i energiselskabet, hvoraf amerikanerne kom med de otte milliarder kroner. Et køb som blev gennemført af finansminister Bjarne Corydon trods modstand fra Enhedslisten og Dansk Folkeparti.
SF stemte ja til salget, selvom partiet i dag trådte ud af regeringen efter balladen om netop Dong og salget af aktier til Goldman Sachs.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx