Af - 01/01-14 21:44

Kriminel privatdetektiv hjalp Jyske BankKriminel privatdetektiv hjalp Jyske Bank

Stor dansk bank benyttede sig af britisk privatdetektiv, der er dømt for at bruge ulovlige metoder for at få fat i informationer.

storybild

Jyske Bank har været kunde hos en kriminel britisk privatdetektiv, men holder fast i, at de ikke var klar over, at detektiven brugte ulovlige metoder. (Billede: Polfoto/arkiv)

Jyske Bank har været kunde hos den britiske privatdetektiv Adam John Spears, der er dømt for at svindle sig til oplysninger. Det oplyser banken over for metroxpress.

- Så vidt jeg husker, var det trivielle sager som at finde vidner eller lignende. Jeg kan ikke forestille mig, at nogen regler skulle være blevet brudt i forbindelse med dette arbejde, lyder det fra Jyske Banks juridiske direktør Peter Stig Hansen.

Jyske Bank sat i forbindelse med britisk aflytningsskandale
Jyske Bank sat i forbindelse med britisk aflytningsskandale

Han hævder, at han ikke var klar over, at Spears – der er pensioneret politibetjent – havde erkendt sig skyldig og var blevet dømt for kriminelle aktiviteter, før han i august sidste år blev gjort opmærksom på det af en engelsk journalist, der skrev om sagen.

Peter Stig Hansen ønsker over for metroxpress ikke at oplyse, hvornår banken var kunde hos Spears' detektivbureau Global Intelligence Services, men siger, at det er 'adskillige år siden'.

Ekspert om bank: Svarer til at sælge knive til morder
Ekspert om bank: Svarer til at sælge knive til morder

Jyske Bank vil heller ikke uddybe, hvor mange opgaver, der var tale om, og hvad de mere præcist gik ud på, eller om det er normalt for banken at gøre brug af privatdetektiver.

Også store virksomheder som revisionsgiganten Deloitte og bankerne Credit Suisse og Chase Manhattan samt en lang række andre firmaer har ifølge den engelske avis Mail on Sunday benyttet sig af kriminelle privatdetektiver, men det er uklart, om de har været klar over detektivernes ulovlige metoder.

LÆS OGSÅ: Jyske Bank hjalp korrupt guvernør

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx