Af - 04/10-16 17:28; Opdateret: 04/10-16 17:38

Grød-grundlægger guider til tre typer grødGrød-grundlægger guider til tre typer grød

Manden bag restaurantkæden Grød, Lasse Skjønning Andersen, fortæller om tre forskellige typer grød, han glæder sig til at spise i efteråret.

storybild

Øllebrød:

»Det kan spises hele dagen. Egentlig er det en morgenting, men folk spiser det hele døgnet rundt.«

Sådan siger Lasse Skjønning Andersen om øllebrød, som han ser som en undervurderet form for grød, selv om det er en af de klassiske typer dansk grød. Og laver man det med de rette råvarer, får man et lækkert måltid, fortæller han:

»Man skal bruge rugbrød og ikke bare pulvermix, man køber i supermarkedet, for det smager underligt. Så brug daggammelt rugbrød, og der må meget gerne være kerner i.«

Populære Københavner-restauranter lader vente på sig
Populære Københavner-restauranter lader vente på sig

Når man har lavet sin øllebrød, anbefaler Lasse Skjønning Andersen, at man topper sin grød med for eksempel æblekompot, flødeskum og karamelliserede rugbrødscroutoner.


Congee:

De fleste kender nok de traditionelle former for dansk grød, men det er ikke alle, der er bekendte med den asiatiske congee. Grødtypen bliver kogt på jasminris med bouillon eller fond og kan være toppet med vegetariske toppings, skaldyr, kylling eller noget helt fjerde. Hermed får man et helt måltid, der ligger et sted mellem grød og suppe, siger Lasse Skjønning Andersen:

Geggo: Her er mine dårligste vaner
Geggo: Her er mine dårligste vaner

»På papiret lyder det ret ulækkert, men det smager fantastisk. Det er grødagtigt i konsistensen, men smagsmæssigt er der ingefær, koriander og andre ingredienser, der bidrager til et helt orientalsk smagsbillede.«

Æblegrød:

Til dessert går man ikke galt i byen med en klassisk æblegræd, fortæller manden bag Grød.

»Æblerne er i absolut højsæson nu, og vi skal gå amok med dem. Og æblegrød er jo en af de store mastodonter inden for grød. Det handler om at koge nogle store madæbler med skræl, vanilje og rørsukker til en sammenhængende grødet tekstur,« siger Lasse Skjønning Andersen.

Han anbefaler, at man laver en hvid chokoladetopping i form af for eksempel hvidt chokoladeskum eller hvid chokolademüsli.

Nem hverdag: Sådan laver du aftensmad på under 30 min.
Nem hverdag: Sådan laver du aftensmad på under 30 min.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx