Af - 06/04-16 18:43; Opdateret: 07/04-16 08:43

Derfor skal du IKKE barbere dig fornedenDerfor skal du IKKE barbere dig forneden

Bylder, bakterier, sår og større risiko for herpes. Der er nok af ulemper at vælge imellem, hvis du fjerner måtten til fordel for en glatbarberet mis.

Bildstrecke im Grossformat »
- Kønsbehåring har en funktion. Hårene virker som en slags stødepude mod gnidninger, så man undgår hudirritation og skader. Samtidig beskytter hårene mod bakterier, skriver sexolog Suzann Larsdotter i svenske Metro. Suzann Larsdotter tipper dig til at rede dine pubeshår igennem med en kam inden sex, hvis du er bekymret for, at din sexpartner får hår i munden, når han eller hun er dernede. Hvis samlejet ikke er planlagt på forhånd, så kan du også rede håret igennem med fingrene. En undersøgelse afslørede sidste år, hvordan man som kvinde skal trimme håret forneden - hvis man vil tilfredse mændene vel at mærke. Undersøgelsen var lavet af firmaet MRNI for den irske Therapieclinic blandt aldersgruppen 28-64 år. Den mest populære barbering var den såkaldte 'Hollywood', hvor alt håret er blevet fjernet. Læs videre. 'Brazillian'-barberingen kom ind på en stærk andenplads. Seks ud af ti mænd foretrak ingen eller meget, meget lidt hår dernede, viste undersøgelsen. Samtidig blev kvindernes forhold til at fjerne hår undersøgt - blandt den samme aldersgruppe. Og næsten halvdelen af kvinderne (47 procent) brugte mellem to og seks timer om måneden på at plukke, barbere, farve og vokse deres kropshår, viste samme undersøgelse. Hele 86 procent af kvinderne i undersøgelsen så det som en nødvendighed at være fri for kropshår. Undersøgelsen viste også, at mange kvinder generelt er trætte af kropsbehåring. Over tre fjerdedele af kvinderne sagde, at de ville blive fristet til at kigge efter en mere permanent løsning til at fjerne hår - som eksempelvis laserbehandling. Måske har du hørt om folk, der én gang er kommet til at barbere sig på deres arme, og herefter blev de nødt til at barbere armene for altid, fordi der voksede tykkere hår ud. Men kan det virkelig passe, at de hår, der vokser ud, når man har barberet sig, er kraftigere? Nej, skriver de to uddannede læger Kim Bartholdy og Andreas Hoff i bogen '100 myter - Om sundhed og sygdom'. - Et hår, der er vokset ud, er dødt. Det kan derfor hverken blive længere eller kraftigere, uanset hvor meget, du barberer det, skriver de. Læs mere i artiklen, som der er linket til herunder.

Hår eller glatbarberet? Klik dig gennem galleriet og få blandt andet svar på, hvordan mænd foretrækker, at kvinder ser ud for neden.

Måtte og busk. En vagina med hår på har mange navne - og også mange fordomme imod sig.

Flere hævder nemlig, at kønsbehåring er uhygiejnisk, men det er langt fra sandt skriver svenske Suzann Larsdotter, der er sexolog til svenske Metro. Hun har sat sig for at aflive myterne om kønsbehåring og samtidig oplyse om de ulemper, der kan være ved at 'barbere missen'.

- Hvis du fjerner hårene, bliver hårsækkene irriteret, og det skaber en masse mikroskopiske sår. Samtidig kan din hud blive irriteret af barberingen, hvis det sker ofte, eller hvis du bruger voks, skriver Suzann Larsdotter i artiklen i svenske metro.

24-årige Emilie har ikke barberet sig i over 3 år: - Jeg skammede mig så meget
24-årige Emilie har ikke barberet sig i over 3 år: - Jeg skammede mig så meget

Men ulemperne stopper ikke kun ved, at du får irriteret hud og bittesmå sår i underlivet. Når vi dyrker sex, skaber vi et varmt og fugtigt miljø dernede, og det er det optimale miljø for bakterier. Derfor er det ifølge sexologen ikke ualmindeligt, at man får små betændelserne i hårsækkene på de barberede kønsorganer.

- Flere og flere mennesker lider af den grund af bylder, som de skal have fjernet, skriver Suzann Larsdotter.

Vælger du at holde hårfri zone, skal du være opmærksom på, at det kan lokke andre dårligdomme til - foruden bylder og betændelse.

Glatbarberet kønsorganer er også mere sårbare over for herbes, på grund af de mikriskopiske små sår.
Det skriver Suzann Larsdotter.

TV: Bikinimodel - sådan får du bugt med kønshårene
TV: Bikinimodel - sådan får du bugt med kønshårene

Klik dig gennem galleriet og læs, hvad sexologen mener om at gro hår forneden.


LÆS OGSÅ: Fortvivlet mand: Min kæreste barberer sig ikke længere

LÆS OGSÅ: TV: Sådan kommer du til at barbere dig i fremtiden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx