12/09-13 08:43

V: Udsatte børn stemples som tabere i lave 2020-målV: Udsatte børn stemples som tabere i lave 2020-mål

Venstres kan ikke forstå, hvorfor regeringen har forskellige mål for udsatte børn og alle mulige andre børn.

Regeringens nye 2020-mål for hjemløse, narkomaner og andre af samfundets allermest udsatte grupper er ikke et "paradigmeskifte", som socialminister Annette Vilhelmsen (SF) udtrykker det.

Det er en syltekrukke fyldt med uambitiøse målsætninger.

Sådan lyder budskabet fra Venstre, som blandt andet langer ud efter målsætningen om, at 50 procent af de udsatte børn skal have en ungdomsuddannelse i 2020.

- Men det er 95 procent for alle andre børn i Danmark. Det er en meget, meget uacceptabel holdning at have til de udsatte børn. Hvorfor skal de ikke have samme vilkår som andre børn, spørger socialordfører Eyvind Vesselbo (V).

- Det er et udslag af en holdning, hvor man stigmatiserer udsatte børn og udsatte familier i en rolle som tabere, siger han og tilføjer:

- Man siger, at hvis du kommer fra en familie, som vi definerer som udsat, så beregner vi ikke dig som lige så god som andre børn og unge i Danmark.

Udspillet fra regeringen, som lanceres torsdag, har været længe undervejs og sætter ifølge Politiken blandt andet mål for uddannelsesniveauet for udsatte børn, mål for anbragte børn, hjemløse, voldsramte kvinder og stofmisbrugere.

Eyvind Vesselbo er skeptisk.

- Det lyder måske flot i offentligheden, at man siger, at man vil gøre noget for den ene og den anden og den tredje gruppe, siger han.

- Men de mål, de sætter, de er meget, meget lidt ambitiøse. Man burde jo gå meget, meget højere op på en række af parametrene.

- Og regeringen burde vise i handling, at den gør noget på nuværende tidspunkt for alle de her grupper. De hjemløse, de psykisk syge, alkoholikerne, de prostituerede og de udsatte familier. Men det har de ikke vist, siger Venstres socialordfører.

Regeringen har defineret det som et af sine socialpolitiske mål at øge andelen af udsatte børn og unge, der får en ungdomsuddannelse, fra 36 procent i dag til 50 procent i 2020.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Ti kvinder anklager McDonald's for...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx