Af Ritzau - 22/12-16 04:01

Elever: Fraværsdiskussion fjerner fokus fra skolereformElever: Fraværsdiskussion fjerner fokus fra skolereform

I stedet for at diskutere fravær bør fokus være på, at skolereformen bliver implementeret, siger elevforening.

storybild

Fraværsprocenten i udskolingen er steget siden 2013. Det skriver Jyllands-Posten. (Billede: Free/Colourbox)

Elever i 7., 8. og 9. klasse er gennemsnitligt væk fra skolen 14 dage om året. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Jyllands-Posten.

Det svarer til en fraværsprocent på 6,9 procent, hvilket er en stigning i forhold til 2013, hvor fraværsprocenten lå på 6,5 procent.

- I stedet for at sige til tusinder af elever, at de skal tage sig sammen og troppe op i skolen, er det lettere at angribe problemets rod ved at fortælle skolen, at den bør blive, som man politisk har besluttet, den skal blive.

- Den skal sørge for, at der er en spændende og varieret skoledag. Det er selvfølgeligt ikke skolens ansvar, at elever møder op. Men skolen kan være med til at løse problemet, siger formand for Danske Skoleelever Jens Vase Poulsen.

I sommeren 2014 trådte skolereformen i kraft. Den har forlænget elevernes skoledag betydeligt og indført en såkaldt heldagsskole.

Det mener Jens Vase Poulsen dog ikke har nogen indflydelse på stigningen i fraværet.

- Før reformen var der også problemer med, at folk pjækkede og havde fravær. Der var også problemer med, at folkeskolen som institution formåede at dræbe elevernes læringslyst i de ti år, de gik der.

- I stedet for at tale om, hvorvidt dagene er for lange eller for korte, så lad os tale om, at de skal være gode. Hvis vi får implementeret reformen ordentligt, så vil det løse utroligt mange problemer. Blandt andet at få mindsket fraværsprocenten drastisk, siger Jens Vase Poulsen.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) siger til Jyllands-Posten, at skolernes fraværstal er for høje og appellerer til forældrene om at komme på banen.

- Det starter og slutter med forældrene. Der er ikke noget, der kan erstatte dem, hverken kommunen eller staten, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Popstjerne skrev om Andreas og...
bt.dk
Anna Due afslører: Derfor er jeg med...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Brændt straffespark og drama:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx